Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Rullende samarbejde skaber tryghed hos syge borgere

Når en sygeplejerske fra Køge Kommune og en bioanalytiker fra Køge Sygehus besøger syge borgere i deres eget hjem, gør det ikke kun borgerne raske, men det skaber også tryghed og værdighed.

16.03.17
Med Det Mobile Laboratorium kan sygeplejersken foretager en vurdering af borgerens sundhedstilstand i hjemmet, hvor bioanalytikeren også tager blodprøver og foretager EKG. Blodprøverne analyseres efterfølgende i en specialindrettet bil udstyret med biokemisk analyseudstyr, der holder udenfor borgerens hjem. 

”Det mobile laboratorium er et spændende projekt, som har til formål at mindske generne for borgerne ved at reducere unødvendige indlæggelser og genindlæggelser. Med det rullende samarbejde mellem Køge Sygehus og Køge Kommune, kan nogle borgere blive hjulpet og behandlet hjemme hos dem selv i stedet for at blive indlagt.” Siger Dora Olsen formand for Social- og Sundhedsudvalget.

En opgørelse på Køge sygehus viser, at ca. 10 % af de indlagte patienter på medicinsk afdeling kun har én sengedag. Det var blandt andet på baggrund af en gennemgang af de medicinske patienter med kun én sengedag, at sygehus og kommune samarbejde om at flytte behandlingen af mindre alvorlige sygdomme og kroniske lidelser hjem til borgerne for at undgår en indlæggelse, som både er hård for den syge patient og for økonomien.

”Erfaringerne fra midtvejsevalueringen viser, at borgeren gennem en hurtig undersøgelse i hjemmet kan bevarer værdighed og selvstændighed, fordi behandlingen og hjælpen kan foregå i trygge og rolige omgivelser. Midtvejsevalueringen viser også, at vi med det mobile laboratorium kan komme i dialog med borgere, der fravælger andre tilbud.” 

Midtvejsevalueringen af projektet viser blandt andet, at borgere der ellers ikke ønsker hjælp, og borgere, hvor den praktiserende læge ikke har ressourcer til at få borgeren i tale får hjælp fra Det mobile laboratorium, fordi hjælpen og behandlingen kommer hjem til borgeren. Midtvejsevalueringen viser også, at Det Mobile Laboratorium behandler borgere med forskellige psykiske lidelser, der ellers ikke ville få behandling på sygehuset eller hos egen læge.

Køge Sygehus og Køge Kommune tilbyder nu, at Solrød Kommune kan blive en del af samarbejdet.
Opdateret af Køge Kommune 16.03.17