Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Køge Spiser Sammen

Fælles spisearrangementer løber af stablen flere steder i Køge Kommune i uge 17. Arrangementerne, som er en del af den landsdækkende kampagne Danmark Spiser Sammen, har til formål at styrke lokale fællesskaber og komme ensomhed til livs.

21.04.17
Fællesskabet i Køge Kommune får et boost i løbet af uge 17, hvor forskellige organisationer inviterer hele Køge Kommune på mad og gode snakke om middagsbordet. 


Der er fællesspisninger rundt om i hele kommunen. Karlemoseparken, Hastrupparken og Ellemarken danner for eksempel rammer om fællesspisninger for folk i alle aldre. Derudover inviterer Køge Kommunes Udsatteråd, Seniorråd, Handicapråd og Frivilligråd på mad i rådhusgården. Tapperiet holder arrangement for unge og Ældre Sagen for ældre. 


Formand for Social- og Sundhedsudvalget samt Frivilligrådet Dora Olsen deltager selv til Ældre Sagens arrangement i sognegården i Kirkestræde og til rådenes åbent hus-arrangement i rådhusgården. Hun glæder sig over, at Danmark Spiser Sammen i år er blevet godt modtaget i Køge Kommune:


”Det er dejligt at opleve så meget lokalt initiativ og lyst til fællesskab. Alt for mange mennesker er ensomme, og det er noget vi skal blive bedre til at tage hånd om. Når Køge spiser sammen, er det et skridt i den rigtige retning og en fantastisk måde at styrke fællesskabet i vores kommune på.”


På www.danmarkspisersammen.dk kan du læse mere om de forskellige arrangementer og forhåbentlig finde et, som vækker nysgerrigheden. Er du klar på god mad og fællesskab, så er der helt sikkert noget for dig.  

Invitér på middag
Ud over de større spisearrangementer, som afholdes rundt omkring, er det også muligt at oprette sine egne middage hjemme i privaten. Du kan fx invitere naboerne på vejen, beboerne i opgangen eller de øvrige hundeluftere i området og gøre nye bekendtskaber.  


Danmark Spiser Sammen går i grove træk ud på at komme hinanden lidt mere ved, og det gør man nogle gange bedst i de helt nære fællesskaber. 


Læs mere om Danmark Spiser Sammen-kampagnen, tilmeld dig et eksisterende arrangement, eller opret dit eget spisearrangement på Danmark Spiser Sammens hjemmeside.


Fakta:
• Danmark Spiser Sammen blev første gang afholdt i uge 17 i 2016. 
• Kampagnen arrangeres af Folkebevægelsen mod Ensomhed, som består af flere end 70 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder.
• Der er indtil videre oprettet knap 550 spisearrangementer på danmarkspisersammen.dk – heraf 12 arrangementer i Køge Kommune.


Opdateret af Køge Kommune 21.04.17