Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Københavnsvej får ny miljøvenlig asfalt

I august lægger Køge Kommune ny asfalt på en af Køges travleste vejstrækninger, Københavnsvej. Mens vejarbejdet står på, må bilister forvente længere rejsetid på strækningen mellem Solrød Kommune og Gl. Lyngvej. For første gang i Køge by genbruger entreprenøren al den eksisterende asfalt. En metode, der skåner miljøet.

11.08.17

Genbrug er i centrum, når Køge Kommune fra den 14.-25. august lægger ny asfalt på Københavnsvej. Vejstrækningen mellem Gl. Lyngvej og Solrød Kommune er en af Køges mest trafikerede. På områder af strækningen ruller mere end 20.000 biler over asfalten i hverdagen, og det slider på vejen, derfor skifter Køge Kommune nu de øverste lag i vejen. Den nye asfalt udjævner kørespor og giver vejens trafikanter en bedre køreoplevelse. Men den nye asfalt giver også en hånd til miljøet. 

Rullende genbrug

Det ligner ikke et almindeligt vejarbejde, når asfalten bliver skiftet på Københavnsvej. Et over hundrede meter langt vogntog afskræller den gamle asfalt, blander den op og lægger asfalten på ny. Det hele i en og samme bevægelse. Entreprenøren skal ikke transportere det gamle asfalt væk og skille sig af med det – Ligesom transporten af ny asfalt til vejen mindskes. Resultatet er en mere miljøvenlig og bæredygtig vej.

”Vi skal passe på vores miljø, når vi kan. Derfor er jeg glad for, at vejarbejdet på Københavnsvej har genbrug i centrum. Ved at genanvende den gamle asfalt slipper vi for at køre flere tusinde tons asfalt frem og tilbage. Det er god opgaveløsning set med fremtidens briller,” forklarer Mette Jorsø, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Længere rejsetid

Vejarbejdet på Københavnsvej er planlagt, så vejen ikke lukkes for trafik. Men i de ti dage arbejdet står på, vil der værre færre vognbaner tilgængelige. Særligt i myldretiden vil det derfor være en god idé at køre hjemmefra i god tid. Også Københavnsvejs naboer vil kunne mærke til arbejdet, der kan give ekstra støj i perioden.

Asfaltarbejde er vejrafhængigt, og arbejdet forlænges eller flyttes derfor, hvis der kommer for meget regn.

Kontakt

Mette Jorsø, Formand for Teknik- og Miljøudvalget, 40 12 59 41

Opdateret af Køge Kommune 11.08.17