Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Snoreklip i Herfølge – nu åbner ny cykelsti

En ny cykelsti langs Billesborg giver skolebørn og pendlere en mere sikker cykelrute. Onsdag den 15. november kl. 9:30 bliver den nye cykelsti fejret med snoreklip.

13.11.17
En ny cykelsti langs Billesborgvej styrker sikkerheden for cyklister til og fra Herfølge. I sommers begyndte Køge Kommune arbejdet med den nye cykelsti mellem Kirkevej i Herfølge og Egøjevej nordøst for byen. Nu er asfalten kølet, og den nye cykelsti er klar til brug. Det fejres onsdag kl. 9:30 med snoreklip.

”I Køge Kommune skal der være gode forhold for alle trafikanter. Med cykelstien på Billesborgvej opfylder vi et mangeårigt ønske om en mere sikker vej for områdets bløde trafikanter. Jeg er glad for, at vi kan gøre noget for de skolebørn og pendlere, der også i efterårets kolde og mørke morgener vælger cyklen til. Og så er den nye sti en del af en større plan. Den bygger nemlig bro mellem et system af sikre cykelveje. Det gavner alle kommunens borgere, der bruger cyklen til hverdagens gøremål eller weekendens udflugter,” fortæller Mette Jorsø formand for Teknik- og Miljøudvalget

På sydsiden af Billesborgvej løber den nye cykelsti parallelt med vejen. Stien er en såkaldt dobbeltrettet cykel- og gangsti, der med en stiplet midterstribe giver plads til trafikanter i begge retninger. Den nye strækning er ca. 2,5 kilometer lang, men det nye stykke forbinder Herfølge til en allerede eksisterende stistrækning langs den nordlige halvdel af Billesborgvej, som Køge Kommune åbnede i juni 2016.

Med den nye cykelsti kan Herfølges cyklister nu køre sikkert fra Herfølge til Egøje Station eller fortsætte helt til bølgerne i Køge Bugt. Den nye sti er altså mere værd end sin egen asfalt. Den giver nemlig borgerne i Køge Kommune et mere sammenhængende net af sikre cykelveje. Stien er også en god nyhed for områdets skolebørn og -lærere. Den skaber nemlig sikker cykeladgang til Billesborgskolen og Køge Lille Skole.

Deltagende til snoreklippet kan parkere hos Herfølge Jagtforening: Billesborgvej 42B, 4681 Herfølge. Der vil være kakao og småkager til de fremmødte.

Pressekontakt:

Mette Jorsø, formand for Teknik- og Miljøudvalget, 40 12 59 41


Opdateret af Køge Kommune 13.11.17