Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Ny busforbindelse binder Køge Kommune bedre sammen

Snart bliver det hurtigere at tage bussen fra Borup Station til Køge Station. En ny busrute og tilpasning af to eksisterende ruter skal give buspassagerer mellem Køge, Ejby og Borup kortere rejsetid til skole, arbejde og indkøb.

11.01.18

Der bliver kortere mellem øst og vest i Køge Kommune, når en ny busbetjening træder i kraft søndag d. 25. marts 2018. Fra dette tidspunkt kommer turen mellem Borup Station og Køge Station ned på 34 minutter. Og kommunens unge studerende kan glæde sig til at sove lidt længere om morgenen, for den nye køreplan giver også hurtigere adgang til Køge Gymnasium og uddannelsesbyen Campus Køge.

”Når vi vælger bussen om morgenen, så er vi med til at passe på vores miljø. Men god kollektiv trafik er ikke kun godt for miljøet. Den nye køreplan giver nemmere adgang til vores ungdomsuddannelser. På den måde styrker vi Køges fremtid, og så binder den nye køreplan kommunen bedre sammen. Jeg er glad for, at der nu bliver hurtigere at rejse mellem Borup Station og Køge Station. Jeg håber, at mange vil få glæde af busserne i det daglige og flere vil vælge bussen. Når antallet af passagerer øges, udvides busnettet og hyppigheden. Det gavner fællesskabet,” siger Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget

I efteråret 2017 besluttede et flertal i Køge Byråd at prioritere fire millioner kroner til at styrke busdriften i Køge Kommune. Det har gjort det muligt at oprette en nye busrute, bus 248, der kører mellem Ejby og Køge Station. Samtidig er ruterne 245 og 242 blevet justeret, så den samlede dækning af området vest for Køge by styrkes.

Skolebus

For de mere end 4.000 studerende og kursister, der hvert år går ind og ud af dørene i uddannelsesbyen Campus Køge, bliver vejen mellem Ejby og Campus Køge mere direkte og dermed hurtigere. Den nye bus 245 kører nemlig ikke længere gennem Lille Skensved, men tager en mere direkte vej mod Ejby gennem Salbyerne.Ligesom i dag følger bus 242 ringetiderne på Højelse Skole og vil fortsat transportere buspassagerer fra Lille Skensved til Campus Køge og Ølby Station. Fremover vil bus 242 også betjene Sjællands Transport Center og overtager bus 245’s nuværende rute ad Nordhøj.
Omlægningen forkorter afstanden mellem Campus Køge og den vestlige del af kommunen. Ligesom i dag kører bus 245 også fremover med halvtimes drift.

Øst møder vest

Der vil ikke være ændring på busdriften mellem Borup og Ejby. Bus 245 og 246 når til Ejby ad samme rute og med samme hyppighed som normalt, men mellem Ejby og Køge får passagererne nu flere muligheder. Et skift fra bus 245 til bus 248 i Ejby gør det muligt at rejse mellem Borup og Køge Station på 34 minutter. Bus 248’s køreplan følger bus 245, så passagererne kun skal vente to minutter i Ejby. Den nye bus er særligt tiltænkt gymnasieelever og pendlere. Den kører en gang i timen morgen og eftermiddag fra mandag til fredag.
Søndag d. 25. marts 2018 er første dag busserne følger den nye køreplan. Læs mere om den nye bus 248 og resten af ændringerne på kommunens hjemmeside.

Pressekontakt

Erik Swiatek, formand for Teknik- og Miljøudvalget, Tlf.: 21 53 17 76

Opdateret af Køge Kommune 11.01.18