Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Forebyggende hjemmebesøg

– en samtale om din trivsel, tryghed og sundhed
Køge Kommune tilbyder en forebyggende samtale til dig, som er over 65 år. Samtalen tager udgangspunkt i det, du har lyst til at tale om. Det som er vigtigt i dit liv – de glæder og vanskeligheder, du har i din hverdag.

07.03.18

Køge Kommune tilbyder en forebyggende samtale til dig, som er over 65 år. Samtalen tager udgangspunkt i det, du har lyst til at tale om. Det som er vigtigt i dit liv – de glæder og vanskeligheder, du har i din hverdag.

Det kan være rart at have nogen at tale med, når livet tager en ny drejning. Samtalen kan forebygge, at eventuelle problemer eller udfordringer vokser sig større. Samtalen er fortrolig og foregår hjemme hos dig. Du er velkommen til at invitere en god ven eller et familiemedlem med. Besøget varer omkring 1 time.

- ”Vi vil gerne fremme din sundhed, skabe tryghed og trivsel samt informere dig om muligheder, tilbud og aktiviteter i Køge Kommune”, udtaler Gitte Troelsen, som er forebyggende medarbejder i Social- og Sundhedsafdelingen i Køge Kommune, og fortsætter … ”En forebyggende samtale kan f.eks. handle om din livssituation og tanker om fremtiden, et ønske om et netværk og hjælp til at møde andre eller hjælp til at få en mere aktiv hverdag. Vi vil gerne bidrage med viden og muligheder, der kan støtte dig i at have en god hverdag, hvor du fortsat kan gøre de ting, der er vigtige for dig”.

Hvem kan få tilbuddet?

Forebyggende hjemmebesøg er et tilbud til dig;
- der fylder 75 år i år- her modtager du automatisk et invitationsbrev fra os
- der er 80 år og derover- her tilbydes du automatisk ét årligt besøg
- der er i alderen 65-79 år, og som oplever et særligt behov som følge af sociale, psykiske eller fysiske udfordringer.

Køge Kommune tilbyder ifølge Lov om Social Service § 79a forebyggende hjemmebesøg til Køge Kommunes ældre borgere. Den forebyggende medarbejder kan ikke bevilge hjemmehjælp, madservice, træning eller hjælpemidler, men kan hjælpe med at formidle kontakt til det rette sted. Som pårørende, nabo eller andet er du velkommen til at kontakte os, hvis du er bekymret for en medborger.

Kontakt os

Hvis du ønsker at tage imod tilbuddet, skal du kontakte os på telefon eller mail. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 56 67 67 72. Alle hverdage mellem kl. 8-9, udover dette tidspunkt kan der indtales en besked på telefonsvareren, og vi ringer tilbage hurtigst muligt. Du er også velkommen til at kontakte os på mail forebyg.hjbesoeg@koege.dk.

Pressekontakt

Sektionsleder Annegerd Grimsbo Birk-Sørensen, Social – og Sundhedsafdelingen, Velfærdsforvaltningen,
tlf. 30 66 51 83, mail

Opdateret af Køge Kommune 07.03.18