Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Frivillige giver en hjælpende hånd til at få styr på økonomien

Der er hjælp at hente for Køge-borgere, som har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. I den frivillige Økonomirådgivning sidder tre frivillige klar til at give gratis og anonym rådgivning om, hvordan man kommer ud af sin gæld, gode råd til at spare penge og et bedre kendskab til komplekse lånetyper.

04.05.18

Det tager tid, kræfter og mange tanker, når der ikke er styr på økonomien. Siden sommeren 2017 har et samarbejde mellem Den boligsociale helhedsplan Køge, og Dansk Folkehjælps frivillige kræfter hjulpet borgere med at få hovedet oven vande i privatøkonomien. Dette samarbejde er opstået sammen med Jobcenter Køge.

Udover de frivillige kræfter har helhedsplanen fastansat professionelle rådgiver Jan Milo, som særligt servicerer og er tilstede ude i de almene boligområder i Køge. Her sidder Jan og de frivillige rådgivere klar til at hjælpe alle borgere der henvender sig med ondt i økonomien eller de, der bare har en interesse i at få bedre styr på økonomien.

-    Formålet med økonomirådgivningen er blandt andet at nedbringe antallet af udsættelser og huslejerestancer, men også at hjælpe borgere med at få skabt et overblik og lagt en plan for eventuel gæld, så huslejen ikke er en uforudset udgift, udtaler Jan Milo, Økonomirådgiver hos Helhedsplanen.

I Økonomirådgivningen sidder tre stærke frivillige, der benytter sig af deres baggrund i den finansielle verden. De yder god og professionel hjælp til økonomien til de Køge-borgere, der ønsker det. Siden tilbuddets start i 2017, har der været ca. 40-50 borgere igennem rådgivningen med hjælp til både stort og småt.   

De frivillige rådgivere lægger i gennemsnit tre timers ansigt-til-ansigt rådgivning om ugen, udover den tid, der bruges på sagsbehandling ved hver borgersag.


Rådgivning er for alle
Rådgiverne møder alt fra pensionister til de helt unge. Det kan være borgere, der har behov for hjælp til at vide hvilke ydelser, de kan få, og dem, der er havnet i en uoverskuelig situation med komplicerede lånetyper og gæld til mange kreditorer. 

Her kan Økonomirådgiveren hjælpe på flere måder. Udover at give gode råd til, hvordan man kan leve med gælden og prioritere at have mad i maven og tøj på kroppen, kan rådgiveren også hjælpe med at tage kontakt til kreditorerne.

-    Det kan nogle gange hjælpe, at vi får sat et lån i bero så borgeren får et pusterum til at komme ovenpå igen. Det er oftest nemmere for en af os økonomirådgivere, der taler bankrådgiverens sprog at få gennemført, end det er for borgeren selv, siger Jan Milo.

Udover borgerhenvendelserne tager Jan Milo også ud i lokalsamfundet på eksempelvis Ungecenteret for at give løbende uddannelse i god økonomisk adfærd. Rådgivningen oplever, at der er et stigende behov for et bedre indblik og forståelse for forskuds- og årsopgørelse fra Skat ude blandt borgerne.Om
Den særlige Økonomirådgivning i boligområderne bliver finansieret af midler fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og der er tale om et 3-årigt projekt med udløb i efteråret 2020. Den er en del af et større partnerskab for økonomirådgivning i Køge mellem Køge Kommune og Dansk Folkehjælp, som p.t. har 3 frivillige økonomirådgivere.

Gratis og anonym rådgivning
Har du brug for gratis og anonym rådgivning kan du kontakte Økonomirådgivningen på tlf. 70 220 230 eller via mail på

Du kan også møde op i helhedsplanens særlige træffetider: Hastrupparken – mandag 13.00 – 16.00, Ellemarken - torsdag 13.00 – 16.00, Karlemoseparken tirsdag kl. 13.00 – 16.00, Søparken onsdag kl. 11.00 – 14.00.

Vil du selv være frivillig rådgiver?
Er du selv interesseret i at yde frivillig rådgivning til medborgere, kan du tage kontakt til Jan Milo på jam@bosj.dk og høre mere om, hvad det indebærer at være frivillig økonomisk rådgiver.

Opdateret af Køge Kommune 30.08.18