Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Ingen alarm, det er kun en øvelse

Natten til torsdag den 13. september skal beboere i Køge Kommune ikke blive bekymrede, når ETK afholder katastrofe-øvelse i at håndtere forhøjede vandstande og oversvømmelse. Øvelsen starter kl. 02.00 natten til torsdag, og det forventes at tage højst 24 timer, før øvelsen er overstået.

12.09.18
ETK afholder en katastrofe-øvelse i håndtering af forhøjede vandstande natten fra onsdag den 12. september til torsdag den 13. september. Her vil ETK-medarbejdere arbejde på højtryk for at simulere en realistisk øvelse i forhøjede vandstande og oversvømmelse. Det kommer til at indebære brugen af Watertubes, påfyldning af sandsække og pumpemaskiner til vandmasserne. 

Øvelsen finder blandt andet sted om natten for at gøre scenariet så realistisk som muligt og det kan forventes at støje, når pumpemaskinerne og mandskabet går i gang.
 
- Køge Kommune er særligt udsat i forhold til kraftige vandmasser fra havn og strand samt regnskyl. Det erfarede mange borgere allerede i vinteren 2017/18, da en oversvømmelse ramte mange i Køge Kommune. Derfor skal vi være godt forberedte, næste gang det sker. Det kræver, at vi holder vi øvelser, der kan ruste os bedre til fremtiden, siger Petter Møller, chef for ETK.

Øvelsen kommer til at finde sted på fem forskellige lokationer i Køge og der, hvor der er beboelse tæt på øvelsen, er beboerne adviseret på forhånd. Borgere der bor eller færdes tæt ved øvelserne, skal være opmærksomme på, at det vil kunne ses og høres, men at der ikke er nogen grund til bekymring, da det kun er en øvelse.

De fem lokationer i Køge er:
- Køge Roklub på Søndre Havn 
- Køge Inderhavn 
- Torvebyen på Blegdammen. Her vil stisystemet ud mod Køge Å blive inddraget i øvelsen og en lille del af parkeringspladsen bliver afspærret. Der er dog intet problem med at få sin bil til og fra parkeringspladsen under øvelsen
- Køge Stadion – Zoffmannsvej 
- Værftsvej ved nedkørslen til Køge Nord Strand 

Køge Kommune beder om at ETK får arbejdsro under hele øvelsen og håber, at både medier og borgere vil respektere dette og lade de ansatte øve sig, så de er endnu bedre til at beskytte Køge Kommune, når katastrofen måske rammer for alvor en dag. 


Opdateret af Køge Kommune 12.09.18