Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Farvel til brændbart og goddag til mere sortering

Genbrugspladserne siger farvel til brændbart til fordel for mere genanvendelse!
Den 27. september siger Køge og Bjæverskov genbrugsplads farvel til stort og småt brændbart til fordel for øget genbrug og genanvendelse.

06.09.18

Det betyder, at når du som borger besøger en af genbrugspladserne i Køge Kommune, vil du fra den 27. september skulle forberede dig på at sortere dit affald endnu bedre end du gør i dag, men du kan selvfølgelig fortsat aflevere alle de typer af affald på genbrugspladserne, som du hidtil har kunnet. Grunden til at vi omdøber containeren til ”småt brændbart” til ”uegnet til genanvendelse” – og ”stort brændbart” til ”polstrede møbler” - er at vi med de ny navne gerne vil signalere, at selv om noget kan brænde, så er det ikke altid nødvendigt at smide det i brændbart. Erfaringer fra andre genbrugspladser, hvor man allerede har indført ”farvel til brændbart” viser nemlig, at der bliver sorteret væsentligt mere plast, pap, tekstiler og træ fra til genanvendelse, end før dette tiltag på genbrugspladserne. F.eks. kan dine gamle plastikdunke genanvendes og blive til indkøbskurve  i deres næste liv. Pap, papir og bøger bliver genanvendt til nyt pap, papir og bøger – og sådan er det med rigtig meget affald. Derfor skal træ, tekstiler og andre genanvendelige materialer sorteres ud, for at kunne blive genanvendt.

Tanken bag initiativet er således at hvad der kan genanvendes, skal genanvendes - for din, min og miljøet skyld. Er du i tvivl om hvorvidt noget kan genanvendes eller hvilken containeren, det skal i, så spørg endelig personalet på pladsen, de vil rigtig gerne hjælpe.
Opdateret af Køge Kommune 06.09.18