Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Stærk fremgang for virksomhederne i Køge Kommune

Virksomheder i Køge Kommune tjener mere, ansætter flere folk, eksporterer mere og ligger på flere parametre i top, når man sammenligner med Region Sjælland. Det viser en analyse fra Center for VækstAnalyse, der tager temperaturen på det lokale erhvervsliv.

07.11.18

Erhvervslivet i Køge Kommune boomer. Faktisk går det så godt for Køge-virksomhederne, at det forventes, at kommunen leverer 30 gazellevirksomheder, når Børsen sidst i november præsenterer årets hurtigspurtere inden for det private erhvervsliv. Sådan lyder nogle af konklusionerne i en analyse, bestilt af Køge Kommune, og udarbejdet af Center for VækstAnalyse.

Analysen konkluderer, at virksomhederne i Køge Kommune i 2018 eksporterer 18,4 procent mere end i 2017. Det giver Køgevirksomhederne en klar førsteplads i region Sjælland. Virksomhederne har ligeledes øget omsætningen markant i perioden 2017 – 2018, nemlig med 11,2 procent, hvilket giver en førsteplads i Østdanmark. 

I samme tidsrum har kommunens virksomheder skabt 670 flere arbejdspladser, og har dermed 1.500 flere medarbejdere ansat end da niveauet var på sit højeste før finanskrisen.

"Med denne analyse dokumenterer vi nu det, vi allerede havde en klar fornemmelse af. Nemlig, at det går helt utrolig godt i det private erhvervsliv i Køge Kommune. Virksomhederne leverer varen, og skaber arbejdspladser til vores borgere. Det er fundamentet for en kommune i udvikling. Til gengæld arbejder vi i Køge Kommune for at skabe de bedste rammer, at drive virksomhed inden for. Det handler om infrastruktur, tilgængelighed og fokus på at give den bedste service, når der er brug for det", siger borgmester Marie Stærke.

De seneste år har Køge Kommune forbedret mulighederne for at drive virksomhed markant. Med etableringen af Skandinavisk Transport Center, udvidelsen af havnen, det nye Rådhusstræde i Køge bymidte og den snarlige udvikling af Køge Nord, har Køge Kommune skabt plads til virksomheder, der flytter ind over kommunegrænsen. De store infrastrukturprojekter som udvidelsen af motorvejen og den nye Køge Nord Station, sørger for, at infrastrukturen er på plads, hvilket er en væsentlig forudsætning for, at virksomhederne vælger Køge. 

Analysen fra Center for VækstAnalyse dokumenterer nu at indsatserne giver resultater, hvilket ses i form af flere virksomheder, der rykker ind over kommunegrænsen, ligesom de virksomheder, som er placeret i Køge Kommune, klarer sig flot.


Pressekontakt:
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00.


Fakta:
Analysen konkluderer blandt andet, at:
• Det private erhvervsliv har skabt 670 flere arbejdspladser i perioden andet kvartal af 2017 til andet kvartal af 2018. 


• I andet kvartal 2018 beskæftigede virksomheder i Køge Kommune knap 19.200 ansatte. Det er 3.400 flere medarbejdere end i 2013, og 1.500 mere end da niveauet var på sit højeste inden finanskrisen for 10 år siden.


• I andet kvartal 2018 blev der etableret flest nye virksomheder inden for de viden-intensive servicebrancher i Køge Kommune. Det drejer sig blandt andet om virksomheder, der beskæftiger sig med IT, kommunikation og anden rådgivningsservice.


• Den 28. november kårer Børsen årets Gazellevirksomheder i Region Sjælland. Analysen forventer, at ikke mindre end 30 af disse vil være at finde i Køge Kommune.
Opdateret af Køge Kommune 07.11.18