Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Julen er affaldets fest

Med juletiden følger juletræer, farvestrålende gavepapir og knitrende gavebånd. Det kan betyde overfyldte skraldespande og travle renovationsmedarbejdere. Køge Kommunes borgere kan selv give en hjælpende hånd med, så julens affald lander rette sted fra starten af. På den måde bliver det også en god jul for miljøet.

19.12.18
Julen er hjerternes fest, men i høj grad også affaldets. I juledagene bliver der produceret mere skrald end normalt, og det betyder mere arbejde for renovationsmedarbejderne i Køge Kommune. Borgerne kan hjælpe skraldemænd og miljøet godt på vej ved at sortere affaldet og følge disse enkle råd:

  • Sæt juletræet ud sammen med storskrald til afhentning i januar, så fjerner renovationsmedarbejderne det. Husk at fjerne både juletræsfod, julekugler, papirsklip og andet pynt, da træet bliver genanvendt.

  • Gavepapir kan også genanvendes. Kom det brugte gavepapir i din beholder til papir eller på genbrugspladsen. Hvis du folder det i stedet for at krølle det sammen, så får du plads til meget mere. Er papiret belagt med metal eller andet materiale, der ikke føles som papir, skal det dog smides i den almindelige dagrenovation sammen med gavebåndet. Der må godt være tape på gavepapiret.

  • Skab fri passage til skraldebeholderen. Sørg for, at der ikke står cykler og løbehjul foran beholderen, og hvis det har været en kold og hvid jul, skal adgangsvejen være ryddet for sne og is
Genbrugspladserne i Køge og i Bjæverskov holder lukket den 24., 25., 26. og 31. december 2018, samt den 1. januar 2019. For dem, der har tilmeldt sig ordningen ”døgnåbne genbrugspladser”, er der ingen ændringer. Alle andre dage er der normale åbningstider på begge genbrugspladser.

I forbindelse med jul og nytår vil vi gøre opmærksom på, at afhentning af renovationen kan ske på andre dage end den ordinære tømmedag. 

Læs mere på koege.dk under affald og genbrug


Opdateret af Køge Kommune 19.12.18