Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Vi tester lyset og sætter bolden i gang

Kunstgræsset er trimmet og lysmasterne er rejst på Køge Idrætspark. Nu begynder de første hold at træne på den nye bane. Fra uge tre indstiller Køge Kommune lysniveauerne på det nye stadionlys.

09.01.19
Omkring det nye stadion er der stadig en byggeplads, men de vigtigste rammer for en fodboldkamp: græsset, målene, hjørneflag og stadionlys er klar til brug. Fra starten af januar sender Køge Boldklub og HB Køge de første hold til træning på den nye bane.

Det kræver godt lys at spille en god fodboldkamp. Derfor er der sat en 38 meter høj lysmast i hver af det nye stadions fire hjørner. Med en lysstyrke på op til 1000 lux er lyset godt nok til internationale standarder. Lyset kan indstilles så det passer til det konkrete behov – fra træning til træningskamp, klubkampe og professionel fodbold med TV-kameraer og pressefotografer.

Inden lysanlægget på banen er klar til endelig brug, skal det justeres, så det passer til lige netop banen på Køge Idrætspark. Derfor vil lamperne ikke følge en normale ugeplan i de første måneder af 2019. Lysjusteringen starter mandag den 14. januar 2019 med lav intensitet. Justeringen og test af det nye stadionlys indebærer blandt andet, at der sættes fuld styrke på en lysmast ad gangen og på hele anlægget på samme tid.

I testperioden vil naboer til Køge Idrætspark tydeligt kunne opleve lyset fra de nye lamper, når intensiteten er skruet helt op. Særligt i de mørke eftermiddags- og aftentimer. Som en del af testen vil lysanlægget et par nætter skulle brænde hele natten. For idrætsparkens naboer kan det være nødvendigt at mørkelægge sit soveværelse under denne del af testen.

Anlægget er designet, så der vil være en automatisk funktion, der forhindrer, at lyset kan være tændt om natten.

Fra første marts er det nye lysanlæg fuldt funktionsdygtigt.

Læs mere om Køge Idrætspark-projektet på https://koege.dk/kip

Opdateret af Køge Kommune 09.01.19