Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Få styr på gælden til kommunen hjemme fra sofaen

Nu er det blevet nemmere for borgerne at afdrage på en potentiel gæld til Køge Kommune, hvis der ligger ubetalte parkeringsbøder eller de har glemt at betale børnenes daginstitution. Med den digitale selvbetjeningsløsning ”Mit Betalingsoverblik” kan de, der skylder kommunen penge, danne sig et overblik og som noget nyt, nu også starte en afdragsordning hjemme fra sofaen.

07.02.19
Parkeringsafgifter, boliglån og daginstitutioner er bare nogle af de poster, hvor borgerne i Køge Kommune kan risikere at komme bagud med en betaling, fordi livet nu engang er uforudsigeligt eller fordi der er sket en smutter.  

Det er ikke altid muligt at tilbagebetale hele gælden til kommunen på én gang, når husholdningsbudgettet skal gå op sidst på måneden, og det kan derfor være en hjælp at oprette en afdragsordning i samarbejde med Økonomisk Afdeling i Køge Kommune. Både overblikket over situationen og første skridt til en mulig afdragsordning er nu kommet endnu tættere på med den digitale selvbetjeningsløsning ”Mit Betalingsoverblik”.

Afdragsordninger er billigere i længden

”Mit Betalingsoverblik” har givet muligheden for at få overblikket over gælden til kommunen hjemmefra siden 2017, og som noget nyt kan borgeren nu også logge ind med NemID og starte en afdragsordning op hjemmefra.

- Den nye mulighed med afdragsordninger på ”Mit Betalingsoverblik” er endnu et skridt på vejen i den digitale udvikling og et tiltag, der sørger for at Køge Kommune hele tiden er på forkant med fremtiden. Udover at de digitale selvbetjeningsløsninger er mere effektive, tilbyder de også en større tryghed. Det kan måske være mere behageligt for nogle at skabe sig overblikket i ro og mag fra hjemmets trygge rammer uden at skulle snakke med en medarbejder undervejs. Og så er muligheden for både at ringe og skrive til os der naturligvis stadig, siger Lene Østergaard Lunde, direktør for Kultur- og Økonomiforvaltningen i Køge Kommune.


En af fordele ved at få overblikket over gælden og starte en afdragsordning hurtigt op er, at ekstra udgifter i form af renter først kommer på, når gælden kommer i restance og oversendes til Gældsstyrelsen. Der vil være enkelte krav, hvor der i henhold til loven pålægges renter i Køge Kommune. 

I dialog med kommunen

”Mit betalingsoverblik” er allerede taget godt imod af borgerne i Køge Kommune, og mange bruger det til at betale alt lige fra ejendomsskatter og gamle parkeringsbøder til daginstitutioner og eventuelle madordninger. Afdragsordningerne skal naturligvis være rimelige og indenfor lovens grænser og bliver alle vurderet af Økonomisk Afdeling i Køge Kommune, før de godkendes. Der kan ikke indgås afdragsordninger på ejendomsskat og renovation. Og så har den enkelte altid muligheden for at tage kontakt til Økonomisk Afdeling, der står klar til at gå i dialog og hjælpe med en afdragsordning, der giver mening.

Borgere kan altid skrive via borger.dk eller ringe direkte til Økonomisk Afdeling på telefon 5667 2450

Opdateret af Køge Kommune 07.02.19