Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Postnummer ryger igen til afstemning

Køge Kommunes Klima- og Planudvalg har i 2018 modtaget flere henvendelser fra borgere, der ønsker at få ændret deres nuværende postdistrikt fra 4100 Ringsted til 4632 Bjæverskov. Derfor blev der sidste år gennemført en afstemning blandt de berørte borgere og virksomheder.

13.03.19

Sidste års afstemning, som blev til på baggrund af adskillige henvendelser fra borgere med postdistrikt i Ringsted viste et klart flertal for ændring af postdistriktet. På baggrund af dette ansøgte Køge Kommune PostNord om ændringen. 

PostNord valgte dog ikke at imødekomme borgernes ønske med begrundelsen, at der var en lav stemmeprocent, og der derfor ikke var et markant flertal for ændringen. 

For at imødekomme de henvendelser, der stadig er omkring Ringsted og Bjæverskovs postdistrikter, har Køge Kommunes Klima- og Planudvalg besluttet at gennemføre en ny afstemning for alle borgere, grundejere og virksomheder, der har adresse i Køge Kommune, men som har postnummer i 4100 Ringsted.

Formanden for Klima- og Planudvalget Niels Rolskov udtaler:  

- Nogle af de ulemper som borgerne oplever ved den nuværende postdistriktsinddeling er, at de fejlagtigt visiteres til Slagelse sygehus, i stedet for Køge Universitets hospital der er det nærmeste. Det vil denne gang blive meget nemmere for borgerne at stemme, så der er håb om at det vil påvirke stemmeprocenten i positiv retning.


- Denne gang håber vi også en stærk involvering af landsbyforeningen i Gørslev vil være med til at gøre afstemningen til en god oplevelse især for de borgere, der ikke er vant til digitale afstemninger, siger Udvalgsformand Niels Rolskov.

Hvis den nye afstemning viser, at et flertal fortsat ønsker at få ændret det nuværende postdistrikt, vil Køge Kommune efterfølgende endnu engang ansøge PostNord om dette. 

Det er PostNord, som er myndighed på området, og Køge Kommune kan derfor ikke på nuværende tidspunkt vide, om det vil være muligt at få ændret postdistriktet, da det er op til deres vurdering.

Alle berørte borgere og virksomheder får i løbet af uge 11 tilsendt et informationsbrev i deres E-boks med link til en digital afstemning. Borgere som er fritaget for digital post, vil modtage brevet med fysisk post, således at alle får muligheden for at stemme. Disse borgere får også mulighed for at aflevere stemmesedlen lokalt, og de lokale afleveringssteder vil stå i det brev som de vil modtage.

På stemmesedlen kan borgere og virksomheder vælge hvorvidt det ønskes at beholde det nuværende postnummer, som er 4100 Ringsted, eller om det ønskes ændret til 4632 Bjæverskov. 

Afstemningen er åben til og med d. 7. april 2019.


Opdateret af Køge Kommune 13.03.19