Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Første hold Social- og Sundhedsassistenter fra ny uddannelse står klar

Det er ikke en hvilken som helst årgang, der i dag kan kalde sig færdiguddannede som Social- og Sundhedsassistenter i Køge Kommune. De er nemlig det første færdiguddannede hold i Køge Kommune på den nye uddannelsesordning, der trådte i kraft i 2017.

12.04.19
Der var god stemning og masser af lykønskninger i den gamle byrådsstue i dag den 12. april, da der blev holdt reception for de syv nyuddannede Social- og Sundhedsassistenter i Køge Kommune.  

De er nemlig de første af deres slags fra den nye uddannelse i Køge Kommune. Det særlige ved den nye uddannelse er, at man kan starte direkte på uddannelsen til social- og sundhedsassistent, hvor man før skulle gennemføre Social- og Sundhedshjælperuddannelsen først.   

Uddannelsen giver kompetencer som er meget efterspurgte hos alle kommuner, hvor der er stigende efterspørgsel på social- og sundhedsassistenter.  

En efterspurgt ressource i kommunerne  
Den nye måde at uddanne social- og sundhedsassistenterne hilses varmt velkommen af uddannelseskoordinator i Køge Kommune, Tine Lundtang Hansen: 

- Der er netop nu et stort behov for social- og sundhedsassistenter, på grund af den arbejdsglidning der sker mellem sygehus og kommune. Borgerne er typisk indlagt i kortere tid på sygehuset, og i stedet passes flere i hjemmets trygge rammer. Derfor er der brug for sundhedspersonale, der kan udøve helhedspleje, og dét kan vores Social- og Sundhedsassistenter, siger Tine Lundtang Hansen. 

Den nye Social- og Sundhedsassistentuddannelse består af praktikforløb på henholdsvis sygehus og i psykiatrien, samt tre praktikforløb i hjemmeplejen. Derudover er der skoleophold i løbet af uddannelsen. Netop den tætte kobling mellem teori og praksis har haft stor betydning for nyuddannede, Sabrina Øllegaard Nielsen: 

- Den måde uddannelsen er tilrettelagt på med sammenhæng mellem skoleforløbene og praktikken, gør at jeg føler mig klædt godt på til det job, jeg skal ud og udføre siger Sabrina, der nu kan kalde sig Social- og Sundhedsassistent.


Flere af de nyuddannede har allerede fået ansættelse i Køge Kommune.


Vil du være social- og sundhedsassistentelev i Køge Kommune? 

I Køge Kommune søger vi nye social- og sundhedsassistentelever tre gange årligt.

Du kan læse mere om uddannelsen på Køge Kommunes hjemmeside

Opdateret af Køge Kommune 12.04.19