Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Åbningsfest på Køge Nord Station: Her er vinderne af Etape Nordstjernen-løbet

500 glade børn og voksne løb, rullede og gik med, da Etape Nordstjernen-løbet skød åbningen af Køge Nord Station i gang fredag i Kristi Himmelfartsferien. Nu er vinderne fundet.

04.06.19

Sol, gratis kage og en spektakulær gangbro var opskriften på en festlig åbningsfest for Køge Nord Station i Kr. Himmelfartsferien.  Lokale foreninger og frivillige i Køge Nord løftede en kæmpe opgave, lige fra løbets start, til medaljerne blev hængt om halsen på deltagerne. Ude på posterne stod håndboldspillere, gymnaster og mange flere fra Rishøj IF og hjalp løbende og rullende fra start til mål. 

Den lokale kulturforening, Kulturfuglen, gav de vandrende et særligt indblik i Køge Nord, og på Rishøj Idrætscenter holdt Køge Kommunes yngste forening, Køge Nord E-Sport, en populær Fortnite-turnering.

Tak til alle, der var med til at gøre dagen til en folkefest. I er beviset på, at når vi løfter i flok, kan det lade sig gøre at arrangere noget, der giver glæde til mange. Det samme er tilfældet med den nye, fantastiske stationsbro, der nu er indviet. At stationen skulle ligge i Køge, var ikke givet fra start. At den er rejst i Køge Nord, er resultatet af mange mennesker hårde arbejde. Resultatet er, at vi har fået et vartegn for bæredygtig transport, der giver pendlerne en oplagt mulighed for at sætte bilen og vælge et grønt og nemt alternativ til trængslen på motorvejen. Tak til alle jer, der har været involveret i planlægningen, i byggeriet og i at give Køge Nord Station en varm velkomst, siger borgmester Marie Stærke.

Et løb for fællesskab

500 børn og voksne valgte mellem tre ruter på det løb, der var planlagt som en del af folkefesten for Køge Nord Station. Valget stod mellem en gårute med historier fra Køge Nord-området, et familieløb med 10 sjove forhindringer eller et hjulræs, hvor alt fra rulleskøjter til ladcykler var velkommen.

Der var ingen præmier til de hurtigste, men ved at svare på spørgsmål undervejs på ruterne kunne deltagerne være med i konkurrencen. For eksempel skulle deltagerne svare på hvor vandhanevandet kommer fra, og hvad vedvarende energi er. Nu er der trukket lod blandt de rigtige svar.
 

Vinderne er:

FamilyRun: 1. præmie: Anders Krickav, 2. præmie: Otto Dam, 3. præmie: Annette VengHistoryWalk: Kåring er foretaget af Kulturfuglen og vinderne har fået direkte besked.
Wheels: 1. præmie: Andrea Jacobsen, 2. præmie: Alma Green Hyllegaard, 3. præmie: Sofia Lyngskjold
Præmierne kan hentes i kiosken i SuperBrugsen i Ølsemagle ved fremvisning af gyldigt ID inden den 31. august 2019. Førstepræmien er et gavekort på 500 kroner til SuperBrugsen, andenpræmien er et gavekort på 200 kroner til SuperBrugsen, tredjepræmien er et gavekort på 100 kroner til SuperBrugsen.

Etape Nordstjernens var sponsoreret af hovedsponsorerne Spar Nord og SuperBrugsen i Ølsemagle.

Pressekontakt

Borgmester Marie Stærke, Køge Kommune, 2490 2000
Opdateret af Køge Kommune 06.06.19