Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Bedre byggesagsarkiv på vej

Køge Kommune skifter nu til en ny offentlig byggesagsportal, som vil gøre det nemmere for borgere og virksomheder at finde deres historiske byggesager

20.12.19
foto af gravko
Når du skal købe hus, eller bygge om derhjemme, kan være det godt at vide hvilke byggesager, der allerede ligger på din ejendom. De gamle byggesager på dit hus indeholder nyttige tegninger og andre oplysninger, som du kan få brug ved fremtidige projekter, fx energirenovering.

”Vi udvikler løbende vores systemer og selvbetjeningsløsninger, så de bliver lettere at bruge. I det gamle system kunne vi kun vise sager frem til år 2007. Så de nyere sager måtte vi finde frem manuelt. Det tager tid fra sagsbehandlingen og desuden kostede det kommunen mange penge at lægge de nye byggesager op. Derfor skifter vi i det nye år platform til visning af historiske byggesager,” siger teamleder i Byg- og Planafdelingen Jacob Klinck. 

Køge Kommune har hidtil brugt weblager.dk, til visning af byggesager. Den nye løsning til visning af byggesager hedder www.filarkiv.dk. Ændringen sker pr. 1/1 2020 og i en overgangsperiode vil der derfor ikke være adgang til alle de historiske sager fra Køge Kommune. Hvis du mangler en historisk byggesag, vil du kunne kontakte Teknik- og Miljøforvaltningen, Byg- og Planafdelingen i Køge Kommune, som vil kunne hjælpe med at finde sagen for dig. 

Efter flytningen vil alle byggesager ligge samlet samme sted, og der vil løbende blive lagt nye, afsluttede sager i arkivet, så der bliver bedre og lettere offentlig adgang til byggesager i Køge Kommune.

Kontakt Byg og Plan
Opdateret af Teknik- og Miljøforvaltningen 06.01.20