Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Boligarealer med attraktiv placering sendes i udbud

En helt ny og bæredygtig bydel er på vej i området omkring Køge Nord Station. Nu er der mulighed for at byde ind på de første byggegrunde, der inden for en årrække bliver til en centralt placeret bydel, tæt på Køge by og med Køge Nord Station inden for gåafstand.

20.12.19
I dag er der en bar mark, men inden for en årrække omdannes de grønne arealer ved Køge Nord Station til en levende, bæredygtig bydel i Køge Kommune. Nu sættes første etape i etableringen af den nye bydel i udbud. Det drejer sig om 25.000 kvadratmeter byggeret, som i alt kan huse cirka 250 boliger. Grundene sælges som storparceller, der hver for sig består af minimum 3.800 kvadratmeter byggeret.

  

For at komme i spil som køber til boligarealerne, skal man forholde sig til flere parametre. Køge Nord-området bliver nemlig DGNB-certificeret, hvilket betyder særlige krav til bæredygtighed i byggeriet, herunder fx håndtering af regnvand. Derudover stilles der krav til, at man som kommende bygherre entrerer med gode fysiske rammer, motiverer til fællesskaber i byggeriet, og lever op til en høj standard i forhold til kvalitet.

- Det er en fantastisk spændende tid i Køge Kommune. Vi står midt i en udvikling, som går stærkt, og hvor vi som kommune har et stort ansvar for at tænke bæredygtigt og klogt. Det nye boligområde er et eksempel på, at vi i Køge udvikler med tanke på fremtiden og de mennesker, der flytter hertil. Det bliver en bydel, hvor kvalitet, bæredygtighed og fællesskaber er omdrejningspunktet for byggeriet. Jeg glæder mig enormt til at følge projektet, og til at se, hvilke spændende boliger, der kommer til at skyde op, siger borgmester Marie Stærke.

Bydelen kommer med tiden til at rumme 1.600 boliger. Boligerne ligger tæt på Køges kommende Universitetshospital, der efter planen står færdigt i 2024. Og så kommer de kommende beboere til at bo i gåafstand fra Køge Nord Station, hvilket betyder en rejsetid mellem Køge og København H på bare 18 minutter.

Udviklingen af en helt ny bydel handler ikke kun om boliger. Køge Kommune regner med, at der er grobund for at skabe 6.000 – 7.000 nye arbejdspladser i stationsområdet, ligesom 3.000 kvadratmeter detailhandel er planlagt. I løbet af 2020 sker der en detaljeret planlægning af det kommende byggeri, ligesom der udarbejdes en lokalplan i samarbejde med den køber, der erhverver byggegrundene. Hvis alt går efter planen, kan de første indbyggere flytte ind i den nye bydel i slutningen af 2021.


Pressekontakt:
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00.

Udbuddet begynder nu, og slutter den 17. februar. Se mere om boligarealerne og udbuddet her.


Opdateret af Køge Kommune 20.12.19