Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Skrald mellem jul og nytår

Ændrede tømmedage i forbindelse med jul og nytår, lukkedage på genbrugspladserne m.v.

20.12.19

Plads til affaldet

Nu hvor vi nærmer os jul og nytår er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, at der er plads nok i din(e) beholdere til at kunne rumme dit affald.

Mange af os har gæster nogle af dagene i julen og nyt­året – og derfor også typisk mere affald end til daglig. De husstande, som har 2-delt beholder til mad- og re­staffald får det meste af året kun tømt beholderen hver 14. dag, og da der kan forekomme uregelmæssigheder i tømmedagene i julen (fordi skraldemændene har fri den 24. og 25. december og den 31. december og 1. januar), vil nogle husstande have lidt flere / færre dage end de 14 dage mellem 2 tømninger. Hvis du på forhånd ved, at du skal have gæster, eller af andre grunde regner med at have mere affald i julen/nytåret end til daglig, er det derfor klogt at sørge for at købe én eller flere ”ekstrasække” til restaffald, inden jul. Sækkene kan købes for 25 kr. i Borgerservice på rådhuset eller på biblioteket i Borup. Hvis du stiller ekstrasækken ud ved din beholder til mad- og restaffald, tager skraldeman­den den med ved næste ordinære tømning.

Gavepapir er også noget af det, som typisk fylder meget i julen, og det kan du aflevere enten i rummet til papir i din beholder – eller hvis der ikke er plads i beholderen: På genbrugspladsen. Husk at det kun er gavepapir, også det glittede, som kan afleveres med det øvrige papir – ikke f.eks. cellofan og heller ikke bånd og andet pynt, som ikke er af papir.

Lukkedage på genbrugspladserne

I julen og nytåret har genbrugspladsen i Køge og i Bjæ­verskov lukket den 24., 25., 26. og 31. december 2019, samt den 1. januar 2020. For dem som har tilmeldt sig ordningen ”døgnåbne genbrugspladser”, er der ingen ændringer. Alle andre dage er der normale åbningstider på begge genbrugspladser.

Ændrede tømmedage i forbindelse med jul og nytår

Hvis du efter den normale tømmedag skulle have hentet mad- og restaffald den 23., 24. eller 25. december, er det ændret til henholdsvis lørdag den 21., søndag den 22. og mandag den 23. december. Ligeledes hvis du efter den normale tømmedag skulle have hentet affald den 30., 31. december 2019 eller 1. januar 2020, er det ændret til henholdsvis lørdag den 28., søndag den 29. og mandag den 30. december.

Hvad angår tømning af den 4-delte beholder til papir, plast, glas og metal ændres tømmedagene således at hvis du skulle have tømt den 25. december, så bliver beholderen i stedet tømt den 28. december og hvis du normalt skulle have tømt den 1. januar, så bliver den 4-delte beholder i stedet tømt den 4. januar 2020.

Hvis du er tilmeldt sms-servicen, skal du derfor være opmærksom på, at der omkring jul og nytår kan være uoverensstemmelse mellem sms-beskeden og den faktiske tømmedag.

Hvis der er døre, porte eller lignende ind til hvor affalds­beholderne står, skal de være låst op og beholdere/con­tainere sat ud, hvis adgangsforholdene kræver dette. Hvis det ikke er sket, vil der først blive tømt ved næste ordinære tømningsdag. Dette gælder for alle typer af beholdere og minicontainere (på 4 hjul).

Hvis der skulle komme sne og is

Vær også opmærksom på, at hvis der kommer natte­frost og/eller sne, skal adgangsvejen være ryddet for sne og is. Husk at salte og gruse adgangsvejen. Sørg også for at dit husnummer er tydeligt og tænd lys på vejen fra skel til beholder/container.

AFFALD OG GENBRUG

Opdateret af Køge Kommune 06.02.20