Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Seneste nyt om corona-virus: Køge Kommune forbereder lukning af al unødvendig aktivitet

Regeringen har onsdag aften igangsat flere vidtrækkende tiltag for at bremse og begrænse udbredelsen af corona-virus i vores samfund.

12.03.20
Køge Kommune følger myndighedernes anbefalinger nøje. Derfor er vi i gang med lukning af al unødvendig aktivitet. Det omfatter blandt andet skoler, daginstitutioner, jobcenter, kultur- og fritidstilbud samt hovedparten af administrative funktioner. Det betyder også, at Rådhuset lukker fra fredag morgen.

Vi går i gang med en organiseret lukning, som vil starte torsdag den 12. marts og være gældende fra fredag den 13. marts (skoler og dagtilbud dog fra mandag den 16. marts). Lukningen varer foreløbig til og med fredag den 27. marts.

Der bliver kommunikeret direkte til de borgere, som bliver berørt af lukkede tilbud. Borgere skal holde sig opdateret via Køge Kommunes hjemmeside og de forskellige institutioners kommunikationskanaler (hjemmesider, facebooksider og Aula for skoleområdet). Væsentlige nyheder meldes ligeledes ud via den lokale presse, så det bliver muligt at holde sig opdateret på sn.dk og Radio Køge. 

Kommunens skoler og institutioner holder åbne torsdag 12. marts og fredag 13. marts. Forældre, der har mulighed for at holde deres børn hjemme, opfordres til det.

Kritiske funktioner

Kommunens kritiske funktioner, som blandt andet plejehjem, hjemmepleje og sociale institutioner forbliver åbne. Derudover bliver der opretholdt nødpasning af 0-9 årige børn i helt særlige situationer, for eksempel børn af medarbejdere i social- og sundhedsvæsenet, redningsfolk og politi. Mere information om nødpasning følger senere.
Vi opfordrer alle til at bakke op om de nødvendige initiativer, som myndighederne nu indfører for at beskytte de sårbare og syge i vores samfund. Vi skal stå sammen og hjælpe hinanden, hvor det er muligt. Husk at holde fysisk afstand.

Mere information

Det her er en helt ekstraordinær situation, og vi opfordrer til tålmodighed. Der er mange relevante spørgsmål, og vi kan ikke svare på dem alle på nuværende tidspunkt. Vi giver direkte besked til berørte borgere og brugere, og der kommer løbende opdateret information på koege.dk

Ved alle spørgsmål til sundhed bedes man læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, sst.dk/corona. Køge Kommune opfordrer alle borgere til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger: 

Vask dine hænder ofte, og benyt håndsprit, host eller nys i ærmet, benyt ikke hænderne. Undgå håndtryk, kys og kram – begræns den fysiske kontakt. Vær opmærksom på rengøring, hjemme og på arbejdspladsen. Hvis du er ældre og kronisk syg – hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Læs flere spørgsmål og svar om Køge Kommunes håndtering af coronavirus.


Læs pressemeddelelsen på arabisk

Læs pressemeddelelsen på tyrkisk


Pressekontakt:

Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00
Kommunikationschef Tania Kejser, telefon 21 46 50 51

Læs mere på coronasmitte.dkOpdateret af Køge Kommune 13.03.20