Lær at tackle hverdagen som pårørende

- Mød andre pårørende og få værktøjer til at passe på dig selv.

09.03.20

Køge Kommune afholder et kursus for dig, som er pårørende (18+ år). Kurset handler kun om dig og det at være pårørende. At have fået jobbet som ”pårørende” kan være krævende og også en stor belastning psykisk, fysisk og mentalt. Det er derfor vigtigt, at du som pårørende passer godt på dig selv. Kurset kan give dig et pusterum og redskaber til at klare hverdagen samt et fortroligt rum, hvor du møder andre i samme situation som dig.

Du er velkommen på kurset, hvis du er pårørende til ægtefælle, voksne børn, forældre, en ven/veninde, en som står dig nært, samt at din nærmeste har en funktionsnedsættelse eller langvarig sygdom, det kan fx være blodprop, kræft, demens, KOL, hjerneskade, depression, gigt, amputation.

Vi kommer blandt andet ind på emner som vanskelige følelser, søvn, motion, at få tid til dig selv, kommunikation med din nærmeste og andre.

Har du lyst til at høre mere om kurset og møde instruktørerne, så tilmeld dig informationsmødet den 30. marts 2020, kl. 10-11. Det foregår på Rådhusstræde 10C, ”Sundhed, Træning og Rehabilitering”, Køge.

Tilmeldingen sker til koordinator Helle Skals, M: 29 33 22 44 eller mail: – senest den 26. marts 2020.

Kurset – som er gratis - løber over 8 mandage, kl. 10-12.30 med start i uge 17. Det foregår i Ølby Sognegård. Instruktørerne er frivillige og har gennemført en instruktøruddannelse og så er de ikke mindst selv pårørende.

Røde Kors, Pårørendestøtte, tilbyder at komme hjem og sidde hos din nære, mens du er på kursus. Du skal blot kontakte Kirsten Svendsen, T: 23 38 77 68 eller send en mail:

Du kan læse mere om Lær at tackle hverdagen som pårørende på www.koege.dk/patient og www.laerattackle.dk

Opdateret af Køge Kommune 09.03.20