Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Grønt lys til at arbejde med friplejehjem

Et flertal i Køge Kommunes byråd har givet grønt lys til, at der nu arbejdes videre med planerne om et friplejehjem i Køge. På sit møde tirsdag igangsatte byrådet arbejdet med friplejehjemmet, og besluttede, at udbyde en byggegrund i Køge Nord til formålet.

26.05.20

Et friplejehjem i Køge Nord vil imødekomme en del af Køge Kommunes voksende behov for ældreboliger. Derfor besluttede et flertal i byrådet tirsdag at sætte et arbejde i gang, der på sigt kan give mulighed for at etablere et friplejehjem i Køge Nord.

- Ældre borgere i Køge Kommune skal have gode og tilgængelige muligheder for at flytte videre til en egnet bolig, når behovet er der. Derfor er jeg rigtig glad for, at byrådet har givet grønt lys til, at Ældre- og Sundhedsudvalget nu kan arbejde videre med tankerne om et friplejehjem i Køge Nord, siger Bent Sten Andersen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Ideen om et friplejehjem opstod i forbindelse med budgetaftalen for 2020. Her aftalte forligspartierne, at man ville sikre gode plejeboliger for borgerne, samt sikre, at der er tilstrækkelig kapacitet til at imødegå det stigende antal ældre med behov for plejebolig.

Byrådet besluttede tirsdag at udbyde en grund til friplejehjemmet i Køge Nord – et område, tæt på Køge Nord Station, der for øjeblikket er under udvikling. 

Hvilke rammer, man ønsker, at det kommende friplejehjem skal eksistere under, arbejder man nu videre med i Ældre- og Sundhedsudvalget. 

Enhedslisten stemte imod beslutningen.

Pressekontakt:
Bent Sten Andersen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, telefon 31 33 92 31

Opdateret af Køge Kommune 04.06.20