Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Foreninger og kulturinstitutioner er værter ved den bedste sommer - hjemme

Denne sommer kommer ikke til at ligne nogen andre. Køge Kommune bliver fyldt med udendørs film, e-sport, teater og cykling. Og der er virkelig noget for alle temperamenter, når børn og unge også kan lære selvforsvar, skate, at udforske naturen eller lave badutspring i springcenteret – gratis.

25.06.20
I takt med at verden åbner sig mere og mere, gør mulighederne for børn og unge i Køge Kommune det også. Takket være foreninger og kulturinstitutioner dukker der hele tiden nye tilbud op. De har nemlig grebet bolden, da der kom ekstra penge fra såvel byrådet som regeringen, og hurtigt udtænkt et væld af sjove og spændende sommeraktiviteter. 

Med en udvidet udgave af kommunens tilbagevendende tilbud om Sommersjov primært for de yngre skolebørn, og en million kroner fra Køge Byråd til sommerferieaktiviteter for de unge, var Køge Kommune allerede godt i gang med at skabe rammerne for den bedste sommer hjemme. Regeringen besluttede så at tildele landets kommuner 200 millioner kroner til sommerferieaktiviteter. Ud af disse fik Køge Kommune 2,2 millioner kroner., hvilket især kommer SFO-børn og børn i boligområderne til gode. Her vil børnene opleve nye og anderledes tilbud gennem sommeren.

Stor tak til foreningerne og kulturinstitutionerne

- Det er imponerende hvordan vores foreninger lynhurtigt har smøget ærmerne op og trukket i arbejdstøjet. Foreningerne har ikke haft særlig lang betænkningstid til at finde på aktiviteter samt finde frivillige til at gennemføre dem. Og nu står vi med et helt fantastisk program for hele sommeren. Det er indsatser som den her, der viser, hvor stærkt et sammenhold vi har i Køge Kommune og at vi bare vil vores børn og unge det allerbedste. For mig at se har kultur- og idrætslivet aldrig stået stærkere end nu, siger Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Gratis aktiviteter hele sommeren i hele kommunen

Visse aktiviteter begynder allerede mandag den 22. juni og forsætter hele sommerferien til og med 9. august. Bemærk at mange af aktiviteterne kræver tilmelding, og at der kan være et begrænset deltagerantal. Dette er blandt andet for at imødekomme sundhedsmyndighedernes restriktioner I forbindelse med covid-19.

Find alle aktiviteterne og tilmeld dit 5-12-årige barn til hyggelige aktiviteter på sommersjovkoege.dk samt din 12-18 årige til fede aktiviteter under ’Ungdommens sommer’ via Køge Ungdomsskoles hjemmeside køgeungdomsskole.dk. Tjek hjemmesiderne løbende – måske kommer der flere aktiviteter henover sommeren.

Pressekontakt: Anders Ladegaard Bork, telefon: 29 47 07 55

Opdateret af Køge Kommune 25.06.20