Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Universitetshospitalet åbner for lyskryds ved Pærehaven

Lyskrydset på Stensbjergvej v. Pærehaven bliver 8. juni åbnet mod hospitalsgrunden, så håndværkere fremover via bomsystem kan komme til/fra byggepladsen v. lyskrydset. Det betyder, at trafikanterne skal vænne sig til en anderledes trafikafvikling end hidtil.

04.06.20

Opmærksomhed i trafikken bliver ekstra vigtigt for de, der er vant til at færdes på Stensbjergvej ud for Frugthaverne. Fra den 8. juni bliver lyskrydset nemlig åbnet mod hospitalsgrunden for håndværkere – og det kræver øget fokus fra trafikanterne, såvel de gående som de kørende.

Medarbejdere fra hospitalsbyggeriet vil være tilstede de første to dage for at guide især de bløde trafikanter i morgentimerne.

- Det store projekt, som byggeriet af Sjællands Universitetshospital Køge er, skrider fint frem, og behovet for åbningen af lyskrydset på Stensbjergvej ved Pærehaven er et vigtigt led i processen, når håndværkere i egen bil skal til og fra byggepladsen. Al tung trafik med materiel og lastbiler til byggepladsen kommer dog ikke denne vej, men vil ligesom nu anvende indkørslen fra Lykkebækvej, siger projektchef Jens Peter Nielsen”.

En trafikanalyse fra Rambøll viser, at åbningen ikke vil føre til meget trafik i løbet af dagen. Håndværkere forventes at ankomme til byggepladsen tidligt – primært mellem 6:30-7:00, og forlade pladsen i tidsrummet 15:30-18:00. Der vil blive opsat skilte, der guider håndværkerne mod rette parkering.

Det er kun håndværkere med gyldigt adgangskort, der kan benytte bomsystemet på hospitalsgrunden tæt på krydset og få adgang til byggeplads/P-område. 

Sjællands Universitetshospital bygges i en række etaper, der hver især indeholder specifikke funktioner. Fra medio 2021 til medio 2022 vil der være gang i 4-5 byggepladser samtidigt. Hospitalet står helt færdigt i 2024. Sjællands Universitetshospital bliver et universitetshospital for samtlige af regionens 835.000 borgere og arbejdsplads for 4.500 medarbejdere.


Pressekontakt:
Projektchef byggeri og anlæg Jens Peter Nielsen: +45 93 56 76 13

Billeder: Luftfoto af placering lyskryds samt gadefoto, Projekt Sjællands Universitetshospital Opdateret af Køge Kommune 04.06.20