Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Køge Kommune får mulighed for mere TV-overvågning

Landets kommuner har pr. den 1. juli fået muligheden for i højere grad at benytte Tv-overvågning i det offentlige rum. Det har Køge Kommunes Økonomiudvalg i dag drøftet og i den forbindelse, er der nu nedsat en dialoggruppe, der skal tage stilling til det videre forløb.

15.09.20
Den 1. juli 2020 trådte en ændring af loven om TV-overvågning i kraft. Det giver nu landets kommuner muligheden for at indsætte TV-overvågning for at øge trygheden og sikkerheden i det offentlige rum. 

Lovændringen blev diskuteret på dagens møde i Køge Kommunes Økonomiudvalg. Her blev det besluttet at nedsætte en dialoggruppe, der kommer til at bestå af borgmester Marie Stærke, Ken Kristensen og Bent Sten Andersen. Udvalget har til formål, i samarbejde med politiet og andre interessenter, at drøfte hvor behovet kunne være og hvilke muligheder, den nye lovgivning giver i Køge Kommune. 

Køge Kommune benytter sig allerede af TV-overvågning udvalgte steder i kommunen, dog med det formål at beskytte kommunens bygninger mod indbrud og hærværk. 

Pressekontakt

Borgmester Marie Stærke, tlf.: 2490 2000
Ken Kristensen, tlf.: 4264 2250
Bent Sten Andersen,: 3133 9231

Opdateret af Køge Kommune 15.09.20