Borgere med milde symptomer kan booke tid til test uden at skulle forbi lægen

Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om, at det fra den 21. oktober er muligt for borgere med milde symptomer selv at booke en test for COVID-19 på coronaprover.dk uden en lægehenvisning.

23.10.20
Det er nu muligt for borgere med milde symptomer at booke tid til en test for coronavirus på coronaprover.dk uden først at skulle bede om en henvisning fra lægen. Dette er besluttet af Regeringen og Danske Regioner, og har virkning fra den 21. oktober.

Den nemmere adgang til test for borgere med milde symptomer på COVID-19 skal frigive tiden til andre og akutte henvendelser hos de praktiserende læger og hospitalernes børneafdelinger. 

Hvis man har mere alvorlige symptomer, eller hvis man af en eller anden grund har brug for at tale med eller blive set af en læge, så skal man naturligvis altid ringe til egen læge eller lægevagten. For borgere i Region Sjælland er nummeret hertil 70 15 07 00.
 
Alle test-stederne er forberedte på at sikre afstand og god plads, ligesom der allerede henstilles til at bære mundbind ved test-stederne. Når man logger ind på coronaprover.dk guides man til de test-steder, der er til rådighed.
Sundhedsmyndighederne har følgende oplysninger i forbindelse med den nye teststrategi:

I disse tilfælde skal egen læge fortsat kontaktes 
Hvor borgere med milde symptomer fra i dag selv kan booke en tid til test på coronaprover.dk, skal borgere, der føler sig syge og har brug for at kontakte en læge fortsat gøre det.

  

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at du ringer til din læge, hvis:
- du har symptomer på COVID-19, og føler dig så syg, at du gerne vil tale med en læge.
- du er bekymret eller i tvivl.
- det drejer sig om et barn under 2 år.

Du kan nu selv booke tid på coronaprover.dk, hvis:
- du har symptomer, der kunne være COVID-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge.

Du kan fortsat selv booke tid på coronaprover.dk, hvis:
- du har været i nær kontakt med en smittet og er blevet henvist til test af Coronaopsporingen
- du ønsker en test af anden årsag


Opdateret af Køge Kommune 23.10.20