Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Ny handicappris uddeles i Køge

Som noget nyt uddeler Køge Kommunes Handicapråd i samarbejde med Danske Handicaporganisationer i Køge en årlig handicappris. Prisen er en særlig anerkendelse til personer, grupper, virksomheder eller organisationer, der yder en særlig indsats for at styrke handicappedes trivsel og livsvilkår i Køge Kommune.

01.10.20
Frem til den 1. november kan borgerne i Køge Kommune indstille deres kandidat til Handicapprisen 2020. Formanden for handicaprådet i Køge Kommune, ser frem til at sætte fokus på de borgere, virksomheder og foreninger, der gør en særlig indsats på handicapområdet.  


- Vi håber meget på at modtage en bred vifte af forskellige forslag til kandidater til årets handicappris, siger formand for handicaprådet i Køge Kommune, Lars Kunov, og påpeger,  - der bliver gjort rigtig meget flot arbejde for at hjælpe personer med handicap, og med Handicapprisen ønsker vi at sætte lys på de gode historier og hylde dem, som gør en ekstra indsats for at borgere med handicap i Køge Kommune trives og har samme muligheder som ikke-handicappede, siger Lars Kunov. 


Handicapprisen har til formål at anerkende personer, virksomheder eller foreninger, der gør noget aktivt for at styrke handicappedes livsvilkår i Køge Kommune. Samtidig har Handicapprisen til formål at inspirere andre, ved at vise de gode eksempler på hvordan hverdagen for borgere med et handicap kan gøres bedre.  

Eksempler på kandidater til prisen kan være en forening eller borger, der har arbejdet for at sikre deltagelse i foreningslivet for borgere med handicap, eller som er gået nye veje, har sat nye initiativer i gang eller har bidraget til inklusion på arbejdsmarkedet eller udviklingen af det frivillige sociale arbejde for borgere med handicap i Køge Kommune.  

Hvordan kan man indstille kandidater? 

Alle kan indstille kandidater til Handicapprisen 2019. Enkeltpersoner, grupper, virksomheder og organisationer kan også indstille sig selv. Indstillingen skal ske senest den 1. november 2020. 

Kandidaten behøver ikke at være bosat i kommunen, så længe indsatsen kommer Køge Kommune-borgere med handicap til gavn. Hvis kandidaten er en virksomhed, forening eller organisation skal de dog have adresse i Køge Kommune. Det er ikke muligt at indstille ansatte i Køge Kommune eller medlemmer af Handicaprådet. 

Indstil en kandidat ved at sende en mail til VF@koege.dk  


I mailen skal det kort beskrives, hvilken indsats kandidaten har ydet for borgere med handicap i Køge Kommune og give en kort begrundelse for, hvorfor netop denne kandidat bør få Handicapprisen 2020.  


Prisoverrækkelsen 

Handicapprisen 2020 uddeles på dagen for ”FNs Internationale Handicapdag – dagen for lige muligheder”, torsdag den 3. december 2020 ved et åbent arrangement på Genoptræningscentret, Rådhusstræde 10C fra kl. 17.00, hvor pressen er velkommen (i henhold til gældende Corona-retningslinjer). Vinderen modtager et diplom og 10.000 kr. fra Køge Kommunes Handicapråd og Danske Handicaporganisationer (DH) i Køge. Pressekontakt
Lars Kunov, formand for Handicaprådet i Køge: 20 72 03 21 / lku@deg.dk  
Kim Roat Pedersen, sekretær for Handicaprådet i Køge Kommune: 23 21 72 86 / Kim.r.pedersen@koege.dk


Opdateret af Køge Kommune 02.12.20