Covid-19: Testkapaciteten øges markant i Køge

Et højt smittetal og en ihærdig indsats på at bremse smittekæder betyder, at der bliver mulighed for at få foretaget mange flere tests i Køge Kommune. Fra den 16. og frem til den 22. december kan borgere blive testet for Covid-19 på Teaterbygningen i Køge, som er åbent for alle, der har bestilt tid.

14.12.20

I dagene op til julen opruster Region Sjælland på Covid-19 test til Køge Kommune. Det skyldes et højt smittetal over hele landet og et tydeligt behov for flere teststeder til Køge Kommune. Fra onsdag den 16. december vil borgere kunne blive testet på Teaterbygningen i Køge. Denne ordning fortsætter helt frem til den 22. december i tidsrummet 10.00-15.00.

For at få en tid på det nye midlertidige testcenter i Teaterbygningen skal borgere altid booke en tid på www.coronaprover.dk forud for besøget. Det er ikke nødvendigt med en henvisning fra lægen for at komme til. Borgere kan booke tid til det nye midlertidige testcenter allerede fra tirsdag den 15. december.


- Det er helt afgørende, at vi får brudt smittekæderne så hurtigt som muligt, særligt her op til julen hvor vi i begrænset omfang skal omgås de ældre og de sårbare. Derfor er jeg glad for, at Region Sjælland har gjort det muligt at teste endnu flere her i Køge med et nyt midlertidigt testcenter. På den måde kan endnu flere blive testet inden julefreden forhåbentlig sænker sig over Køge Kommune, siger borgmester Marie Stærke. 


Det midlertidige testcenter i Teaterbygningen tester også de borgere, der i forvejen har tid til at blive testet på Køge Rådhus den 18. december. Der vil være skiltning på- og omkring Køge Rådhus til de, der måtte gå forgæves til Rådhuset fredag den 18. december. 

Testcenteret i Borup fortsætter med at teste som hidtil.  Besøgende til teststederne skal bære mundbind ved indgang. 


Praktisk information
Testcenteret Teaterbygningen
Bag Haverne 1, 4600 Køge Kommune
Åbent den 16. – 22. december
I tidsrummet:  Kl. 10.00 – 15.00

Bestil altid tid på www.coronaprover.dk før fremmøde. Bær mundbind, hold afstand og sprit af.
Følg med i det seneste nye om Covid-19 i Køge Kommune på koege.dk/corona
Pressekontakt:
Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune: telefon 2490 2000
Maiken Ruders, ældre- og sundhedschef i Køge Kommune telefon 9243 4258


Opdateret af Køge Kommune 14.12.20