Køge Kommune gode ideer til mere livsglæde og bevægelse søges

En aktiv hverdag skaber livsglæde og øger sundheden. Køge Kommune spørger derfor borgerne om hjælp til, hvordan vi får endnu mere bevægelse ind i hverdagen. Det sker som led i arbejdet med projektet Bevæg dig for livet, hvor borgere og foreninger på en digital workshop kan komme med ideer til at sætte skub i flere Køge-borgeres aktivitetsniveau.

19.01.21
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er ambitionen bag DGI og DIF’s vision ”Bevæg dig for livet”, der med Køge Kommune som en af 22 visionskommuner skal få endnu flere til at bevæge sig i hverdagen. Helt konkret betyder det, at der nu skal arbejdes på, at flere skal have en aktiv hverdag og gerne i fællesskab med andre. 

Men hvordan øger vi aktivitetsniveauet i Køge Kommune, og hvordan får man motiveret dem, som i forvejen ikke bevæger sig meget til at tage det første skridt? Det spørger Køge Kommune borgere og foreninger om på en digital workshop, mandag aften den 8. februar. Her inviteres alle til at komme med egne erfaringer og gode input til at skabe mere bevægelse blandt kommunens borgere. 

- Jeg er stolt af, at vi i Køge Kommune indgår i et vigtigt samarbejde med DGI og DIF om at vi alle skal bevæge os mere. Det er godt for både den fysiske og mentale sundhed og det øger livsglæden. Men det er ofte lettere sagt end gjort. Nogle gange kan de gode intentioner være der, men det kan også være svært at komme ud ad døren i en travl hverdag. Derfor håber jeg, at rigtig mange deltager i workshoppen, så vi får flere gode idéer til, hvordan vi bevæger os mere her i Køge Kommune. Jeg tror bestemt, at vi er endnu flere, der kan få noget godt ud af et mere aktivt liv, siger borgmester Marie Stærke.

Gode ideer i fællesskab
Workshoppen er en del af Køge Kommunes partnerskab med DGI og DIF - ”Bevæg dig for livet”. Det er en landsdækkende indsats med visionen om at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation.

Det kræver en fælles indsats at nå de mål, og der er mange mulige aktører. Frivillige, ildsjæle, foreningslivet, naturen og også sundhedsprofessionelle er blot nogle af de mange, der kan spille en rolle. 

- I Bevæg dig for livet er det helt centralt, at så mange som muligt bidrager til, hvordan flere kan leve et aktivt liv. Når vi samles – også selvom det er virtuelt – opstår alle de gode ideer. Det er derfor et stærkt signal, at Køge Kommune inviterer alle til at være med. Jeg er overbevist om, at vi i fællesskab kan finde gode løsninger og ideer, siger Bruno L. Hansen, der er formand for DGI Midt- og Vestsjælland.


Praktisk information

Workshoppen afholdes mandag den 8. februar 2021 fra kl. 19:00- 21.00. Workshoppen afholdes digitalt via Microsoft Teams, og du vil modtage et link til afholdelsen via din mail, inden mødet afholdes. 

Tilmeldelsen sker via linket på: www.koege.dk/bevaeg senest mandag den 1. februar 2021. Her må du også gerne skrive, om du deltager som foreningsmedlem, frivillig, selvorganiseret eller måske repræsenterer en af dem, der gerne vil bevæge sig mere i hverdagen. 
 


Pressekontakt: 

Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune, telefon 2490 2000
Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur og Idrætsudvalget, telefon 2947 0755
Bruno L. Hansen, formand for DGI Midt- og Vestsjælland, telefon 2345 1444Om projekt Bevæg dig for livet

Bevæg dig for livet er et landsdækkende partnerskabsprojekt med DGI og DIF støttet af Nordea-fonden og TrygFonden. Målsætningen er, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation, og at flere skal være en del af motionsfællesskaber både i og udenfor foreningerne. Køge Kommune vil være med til at løfte denne målsætning. Kommunen er derfor blevet udpeget til at indgå i et aftaleforløb med DGI og DIF for at blive en af de i alt 22 visionskommuner i projektet Bevæg dig for Livet.
Læs mere på  www.koege.dk/bevaeg


Opdateret af Køge Kommune 19.01.21