Kulturnatten rykker hjem i stuerne og ud under åben himmel

Det bliver en anderledes kulturnat, der i år løber af stablen, når vi i Køge Kommune rykker kulturen helt hjem i stuerne den 5. februar. Køges kulturnat - også kaldet kyndelmisse - bliver nemlig i år fyldt med online fortællinger, kreative hjemmekits og udendørs oplevelser for at sikre en sikker kyndelmisse i en svær coronatid.

21.01.21

Som fast tradition har Køge Kommune de seneste 27 år, sammen med en masse samarbejdspartnere, fejret kulturen ved at invitere indenfor til usædvanlige oplevelser og arrangeret sjove events i Køge by. Men i år er kyndelmissen anderledes. For at passe på hinanden, er programmet primært rykket fra Køge by og hjem i stuerne. 

- Kyndelmissen er traditionelt set den dag, hvor halvdelen af vinteren er gået og en dag, hvor vi tænder lys i mørket. Dét er der måske - mere end nogensinde før - behov for nu, hvor vi midt i coronapandemien, mest er hjemme, holder afstand til hinanden og ikke kommer ud og oplever vores ellers meget aktive kultur- og foreningsliv her i Køge Kommune. Derfor har vi i år rykket kulturen hjem i stuerne og ud under åben himmel. Netop for at tænde et lys i mørket ved hjælp af kultur og oplevelser. Køge Kommunes kulturinstitutioner har lagt et kæmpe arbejde i at afholde en kulturnat, der både er sikker og inspirerende, og jeg håber at mange vil deltage, hver for sig og hjemmefra, siger Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Et program spækket med online kulturoplevelser

Kyndelmissens program ligger nu online på kyndelmissekøge.dk og det er fuld af oplevelser for alle aldre, der gør det muligt, at være en del af Kyndelmissen hjemmefra. Det er nu muligt at se koncerter, høre spændende fortællinger på Kyndelmissens helt egen podcast og se billeder uden at gå udenfor døren. Det hele er samlet på denne side og kan herudover ses på de forskellige kulturinstitutioners hjemmesider eller facebook-sider.

Flere kulturaktører har i år også opfundet kreative pakker, der kan afhentes og opleves derhjemme. På nær en enkelt pakke, så er pakkerne gratis og kan afhentes udvalgte steder. Pakkerne udleveres naturligvis under hensyntagen til gældende corona-restriktioner og vi anbefaler, at der kun sendes ét familiemedlem ned efter pakken. Se hvor de kan hentes på kyndelmissekøge.dk.

Det trykte program kan hentes i lokale dagligvarebutikker. Se hvor på kyndelmissekøge.dk

Udendørs program enkelte steder i Køge by

Normalt ville Køge by emme af liv og summen fra oplevelser under kyndelmissen, men nu hvor vi skal holde afstand og blive hjemme i størst mulig grad, er de udendørs oplevelser meget begrænsede. Der er sat små udstillinger op udvalgte steder i byen, som kan opleves med afstand og i det fri og åbne rum. Aktiviteterne er tænkt således, at man kan opleve Kyndelmissen på sin vej rundt i byen imens man alligevel skal handle ind.

Praktisk

Læs meget mere om Kyndelmissen hjemmefra og udenforkyndelmissekøge.dk, hvor du også finder program, informationer om krea-pakker og information om hvor det fysiske program kan afhentes.

Pressekontakt

Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, telefon 29470755

Opdateret af Køge Kommune 28.01.21