Snart kommer Aula ud til alle dagtilbud

Aula blev sidste år hele Danmarks nye digitale kommunikationsplatform på folkeskoler og SFO’er og nu er turen også kommet till landets daginstitutioner og dagplejere. I Køge Kommune betyder det, at alle forældre med børn i dagtilbud får adgang til Aula fra den 25. januar og for dagplejen fra den 1. februar 2021.

21.01.21
Fremover vil det ikke længere hedde Infoba eller Famly, når en forælder til et barn i Køge Kommune logger ind for at chekke den mindstes sovetider i løbet af dagen, når der skal gives besked om lus på stuen i Mælkebøtterne eller når forældrene selv skal give en besked til barnets pædagog. 

Fra den 25. januar tages Aula nemlig i brug af alle forældre i daginstitutionerne og for dagplejen den 1. februar. Aula er et en platform der samler alle dagtilbud i Køge Kommune og det er derfor både de offentlige, de selvejende og puljeinstitutionerne der snart logger på den fælles kommunikationsplatform. 

- Målet med Aula er at skabe et digitalt rum for en bedre og mere sikker kommunikation mellem institutionen og hjemmet. I sidste ende handler det ikke om nye smarte teknikker eller et flot grafisk design. Det handler om barnet, fordi bedre kommunikation helt enkelt kan være med til at understøtte bedre læring og større trivsel i barnets institution, siger Pernille Sylvest, formand for Børneudvalget.

Det store arbejde med at overflytte vigtige data og uddanne personalet på institutionerne er godt i gang og har været det længe, og nu er det forældrenes tur til at forberede sig til at Aula kommer til dem. 


Forældrene skal forberede sig

Først og fremmest, er det vigtigt at forældre der har - eller skal til at have – et barn i dagplejen eller i en af daginstitutionerne opretter et Uni-Login, så de kan logge på løsningen. Forældre med børn i et dagtilbud i Køge Kommune vil modtage et brev i e-boks med info og vejledning til oprettelse af Uni-login og der vil også ligge en vejledning på koege.dk/aula. Her kan forældre og andre interesserede også læse mere om Aula i det hele taget. 

Udover at oprette et Uni-login skal forældre også huske at gemme eventuelle billeder og beskeder fra Infoba og Famly inden det lukker ned den 25. januar.

I januar 2020 gik Aula i luften på alle folkeskoler og SFO'er i Køge Kommune og der er derfor god erfaring at hente, når platformen rulles ud over dagtilbuddene.


Pressekontakt: Pernille Sylvest, formand for Børneudvalget. Telefon 60 70 37 03

Læs mere på koege.dk/aula

Opdateret af Køge Kommune 21.01.21