Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Transportordning til vaccinationscenter er på vej

Om kort tid vil det blive muligt at bestille transport til et vaccinationscenter for borgere over 65 år, der får pleje og praktisk hjælp i hjemmet og har modtaget brev om vaccinetilbud, men som ikke har mulighed for at klare transporten selv

07.01.21
I disse dage modtager borgere over 65 år, som får både praktisk og personlig hjælp i hjemmet, et brev fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut med tilbud om vaccine mod COVID-19. 

Køge Kommune er i fuld gang med at planlægge transport til vaccinationscentret, for de borgere, der ikke selv har mulighed for at sørge for transport. Kommunen mangler dog endnu de sidste praktiske oplysninger fra Region Sjælland, hvorfor man endnu ikke kan bestille kørsel - selvom man måske allerede har fået brev med tilbud om vaccination fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serums Institut. 

Køge Kommune forventer afklaring inden for de nærmeste dage, fortæller Maiken Ruders, Ældre- og Sundhedschef:

- Vi har allerede været i kontakt med alle borgere, som opfylder kriterierne, så alle også er informeret mundtligt. Når det bliver muligt at arrangere transport, vil det være kommunen, der booker en tid og søger for både afhentning og hjemtransport. Det vil borgerne få nærmere oplysning om, så snart praktikken er på plads, siger hun og opfordrer pårørende til ældre over 65 år, som står over for at skulle vaccineres, til at tilbyde deres hjælp til transport:

- Vi vil meget gerne sikre, at vi bruger vores ressourcer bedst muligt, og at transportmuligheden bliver benyttet af borgere, der reelt har behov for den. Derfor er vi også taknemmelige for hjælp fra pårørende, siger Maiken Ruders. 

I brevet fra Sundhedsstyrelsen kan man læse, at man som udgangspunkt selv står for transport til vaccinationscenter. Er det ikke muligt ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, kan man altså få hjælp fra kommunen, som arrangerer fælleskørsel.

Lige så snart praktikken er på plads, og Køge Kommune har fået besked på, hvilke tider der er til rådighed, vil man kunne læse mere her på koege.dk, ligesom borgerne altså vil få besked direkte.

Pressekontakt:
Maiken Ruders: 92 43 42 58

Opdateret af Køge Kommune 08.01.21