Kreative pakker, historiefortælling og lysende lanterner skabte lys i mørket trods Corona

Helt nye medier var taget i brug ved årets kulturnat Kyndelmissen, der løb af stablen fredag den 5. februar. Og de nye formater blev taget godt imod af både børnefamilier og voksne, der fulgte med hjemmefra og udenfor i Køge centrum.

11.02.21

Anekdoter og små koncerter med små talenter

Køge Bibliotek havde stor succes med live historiefortælling på bibliotekets facebookside, hvor flere børnefamilier i løbet af aftenen fulgte med i de hyggelige og uhyggelige historier. Musikskolen var ligeledes gået digital, og tilbød et væld af små koncerter med koncentrerede elever, der gav den hele armen på deres instrument. Kyndelmissens helt nye podcast i 6 afsnit blev ligeledes downloadet over 100 gange og lyttet til hjemme i stuerne. Her delte kyndelmisseaktørerne oplevelser og sjove historie fra tidligere år. 

-Vores brug af digitale medier ved årets Kyndelmisse er helt klart noget, der er udsprunget af den aktuelle Corona-situation. Vi har her haft mulighed for at udforske, hvilke kulturaktiviteter og -oplevelser, der kan virke hjemmefra. Det med historiefortælling på sociale medier og brugen af podcasts er jo noget helt nyt i regi af Kyndelmissen. Men jeg synes faktisk, at det har potentiale til at blive rigtig godt. Måske kan vi lave et godt miks af de digitale og analoge formater fremover – om ikke andet, så i lyset af, at vi kan nå rigtig langt uden for Køge bymidte ved også at være digitale, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Anders Ladegaard Bork.

Kreative pakker revet væk

Som et helt nyt og Corona-sikkert tiltag var det i år muligt, at bestille og hente forskellige kreative pakker på kulturinstitutionerne og tage med hjem. Pakkerne var tænkt som en erstatning for de kreative workshops, som altid har været populære på kyndelmisseaftenen og samtidig også en måde, at brede Kyndelmissen ud til hele kommunen. Sammenlagt var der 380 pakker at få fingre i. Alle pakker blev revet væk.

-Set på efterspørgslen af disse pakker, så tror jeg, at kulturinstitutionerne her har opfundet en aktivitet, som kan skaleres til at blive endnu større i de kommende år. Hvis man både kan opleve kulturnatten hjemme og ude, digitalt og analogt så kan vi involvere og inkludere endnu flere kulturinteresseret end før, siger formanden og fortsætter – Der er jo også de yngste borgere at tænke på. Hvis de igennem dette tilbud kan være en del af kyndelmissen hjemme, når det passer dem er det jo super godt.

Kold gåtur med masser af stemning i Køge by

Selvom det udendørs program var reduceret væsentligt ved årets kyndelmisse, tiltrak de små udstillinger i bymidten en del opmærksomhed fra de forbipasserende. Udstillingen af de 20 lysene lanternehuse skabte hyggelig stemning på Stationspladsen, mens de 130 lysende keramikhuse fik folk til at stoppe op i Strædet i søgen efter, at finde netop det hus de selv havde dekoreret. Gik man forbi Rådhusarkaden kunne man se Billedskolens bannerudstilling, der gav nyt liv til rådhusets grå arkitektur.

-Det er klart at de helt nære oplevelser udeblev i år, når vi ikke kunne mødes på kryds og tværs og lytte til koncerter eller foredrag og varme os ved bålfadene i bymidten. Men da jeg gik en tur i byen i fredags, så synes jeg at kunne fornemme, at folk var ude og få lidt friskt luft og en lille oplevelse - dem er der jo ikke mange af i tiden. Jeg synes at Kyndelmissen igen i år tydeliggjorde, at kulturlivet i Køge - på trods af Corona - er noget helt særligt, afslutter Anders Ladegaard Bork. 

Podcasts, fortællinger og videoer kan opleves i hele februar på kyndelmissekøge.dk.
Kyndelmissen vender tilbage for 28. gang fredag den 4. februar 2022.

Pressekontakt

Anders Ladegaard Bork, tlf. 29 47 07 55

Opdateret af Køge Kommune 11.02.21