Plads til både biler og boards på Søndre Havn

Muligheden for et helt nyt parkeringshus på Søndre Havn er ved at blive afdækket. Drømmen er et parkeringshus på seks etager, hvor nederste etage indrettes til en indendørs skatehal.

15.02.21
Den nye bydel på Køges Søndre Havn tager form, og en del beboere nyder allerede godt af udsigten over strand og eng.  Snart er endnu flere naboer på vej til den nye bydel der i alt kommer til at bestå af 1.700 boliger.


Som supplement til de parkeringspladser, der allerede findes på Søndre Havn, er der nu mulige planer om at reservere en plads til et seks-etagers parkeringshus med plads til ca. 400 biler og en skatehal i underetagen. De første skridt til et nyt parkeringshus er taget, da et enigt Økonomiudvalg godkendte at gå videre med idéen og igangsætte et skitseprojekt. Udover skatehal i underetagen, undersøges mulighederne også for at udnytte tagetagen til et offentligt uderum.

- Vi er i fuld gang med at udvikle en helt ny bydel ved vandet. Det betyder også, at der skal være plads til de faciliteter, man har behov for, der hvor man bor. Et parkeringshus i sig selv er praktisk, men måske ikke verdens mest spændende sted. Derfor synes jeg kombinationen af parkering og skate er en virkelig god ide. På den måde viderefører vi noget af det liv, der i dag er en del af havnemiljøet i Gule Hal, og skaber rum for aktiviteter for byens unge, siger borgmester Marie Stærke. 

Som en del af det videre undersøgelsesarbejde, skal der indgås nærmere aftale med Køge Kyst om overdragelse af grunden. Dernæst skal der udarbejdes et prospekt og en finansieringsmodel for til sidst at sende drømmen om et parkeringshus med indbygget skatebane i udbud.

Erstatning for Gule Hal

Hvad end det er skateboard, løbehjul, BMX eller rulleskøjter, der befinder sig under fødderne, er skate med årene blevet en mere og mere populær sport blandt Køges Kommunes ungdom. Ungdomsskolen Gule hal huser Køge Kommunes eneste indendørs skatehal og mange kommer for at skate og for fællesskabet. Men Gule Hal er kun midlertidig og ligger på en grund, hvor der skal byudvikles om få år. 

Sideløbende med projektet for det nye P-hus og skatehal arbejder Køge Kommune på genhusning af foreninger og udendørs skate.


Pressekontakt: Borgmester Marie Stærke, telefon 2490 2000

Opdateret af Køge Kommune 15.02.21