Byg en bydel - kom til Åben Markedsplads i Køge Nord Skovby

Den nye bydel Køge Nord Skovby inviterer alle interesserede naboer til en gratis smagsprøve på livet i området, mandag den 30. august kl. 19.00-20.30.

25.08.21

Vi skaber bedst i fællesskab! Sådan kunne overskriften meget passende lyde for de aktiviteter, som mandag aften kommer til at præge området ved Ølsemagle Kirkevej 62. Det er nemlig her samlingsstedet for beboerne i den nye bydel Køge Nord Skovby kommer til at være, og nu kan alle interesserede komme forbi og få en smagsprøve på, hvad kvarteret kommer til at byde på. Primært inden for områderne kultur, idræt og fritid – med et fælles tema i det aktive og bæredygtige udendørsliv.

-Det glæder mig, at tingene nu begynder at ske. Vi har arbejdet hårdt for at få lagt et godt fundament til den nye bydel, hvor vi også gerne inddrager kommende beboere, naboer og andre interessenter, og nu kan vi begynde at give noget tilbage, siger formanden for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune, Anders Ladegaard Bork (O).

Arbejdet, som udvalgsformanden taler om, er Køge Kommunes plan for Idræt- Fritid og Kultur i området. En plan som skal rulles ud gradvist over de kommende år med 10 delprojekter og en stor del beboeraktivitet i at bygge et nyt bæredygtigt fællesskab op. 

Få en god snak over gulerods-hotdogs

Aktiviteterne vil foregå på gårdspladsen, bag gården og i den store have, hvor der vil være god stemning af markedsplads. Blandt aktiviteterne er udendørs musiklegeplads, fælleshave med højbede, præsentation af historiske udgravningsfund, mobil biblioteksservice og musik fra lydcykel.

Desuden vil der være åbent for en god snak over en gulerods-hotdog, kaffe-tuk og kildevand. For kommunens arrangører vil nemlig meget gerne i dialog om den videre udvikling og opfordrer alle til at bidrage i til det kommende fællesskab, som skal være beboerdrevet.

-Nu starter vi i det små, men der er potentiale til, at meget af det bliver bygget op over tid af de beboere og naboer, som har lyst til at være med fra starten. Derfor er jeg meget spændt på at se, hvad det kan udvikle sig til, siger Anders Ladegaard Bork.

PRAKTISK INFO: 

Deltagelse i arrangementet er gratis og åbent for alle, uden tilmelding. Men det er også af den bæredygtige slags, så vi vil gerne begrænse biltrafikken i landsbyen. 

Ønsker du at deltage skal du tage tog/bus til Køge Nord Station eller parkere din bil ved Nordstjernen på Køge Nord Station. Herfra går du mod Ølsemagle Kirkevej 62 (ca. 10 minutters gang).

Pressekontakt:

Anders Ladegaard Bork (O) 

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, telefon 29 47 07 55 

Opdateret af Køge Kommune 25.08.21