Køge går sammen mod ensomhed

På lørdag den 21. august 2021 inviteres alle fra hele Køge Kommune til at støtte op, når March mod Ensomhed sætter i gang fra Køge Torv til Ringsted. Marchen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor initiativtageren Patrick Cakirli går gennem landet for at sætte fokus på fællesskabet og kampen mod ensomhed.

19.08.21

Ruten strækker sig i år gennem Køge by til Lellinge og over Bjæverskov for så endeligt at slutte i Ringsted. Både borgmester Marie Stærke og formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, Bent Sten Andersen, deltager i marchen, som de håber, at mange fra Køge Kommune vil slutte sig. Alle der går med på ruten eller hepper fra sidelinjen, kan dele oplevelser fra dagens march på de sociale medier under hashtagget #Køgemodensomhed.

- Køge skal være den mindst ensomme kommune i Danmark. Det er et mål, vi kun kan nå ved at stå sammen. Ved at opbygge gode, varme og stærke fællesskaber. Og ved at have øje for hvor vigtigt det er at byde nye velkomne. Jeg er glad for at Patrick Cakirli har valgt at lægge sin march mod ensomhed gennem Køge Kommune, og jeg håber, at rigtig mange vil følges med os på en del af strækningen, siger borgmester Marie Stærke.

- Ingen skal gå alene i kampen mod ensomhed. Jeg håber på at se rigtig mange borgere gøre Patrick Cakirli selskab, når marchen mod ensomhed går gennem kommunen på lørdag. Selv går jeg med hele vejen. Ensomhed skal bekæmpes med fællesskab. Det gælder uanset om du går med på en lille del af ruten, tager hele turen gennem Køge eller hepper med fra sidelinjen. Og det gælder ikke kun for på lørdag. Ensomhed skal bekæmpes i hverdagen, hvilket vi kan gøre gennem kommunens mange fællesskaber og aktive foreninger, fordi ’Fællesskab er en fælles sag’, siger Bent Sten Andersen formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Interesserede kan finde kort over ruten og øvrig information på Køge Kommunes hjemmeside.

Går kun med følgeskab

March mod Ensomhed er den fjerde af slagsen, og i år vil Patrick Cakirli gå i alt 1.600 kilometer på 56 dage med start på Bornholm og slutdestination i Esbjerg. For hele ruten gælder det, at Patrick Cakirli kun må gå, hvis han har følgeskab - ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab i kampen mod ensomhed
March mod Ensomhed startede med, at Patrick Cakirli i december 2016 oplevede en voldsom ensomhedsfølelse og besluttede at række ud efter fællesskabet på sociale medier, hvor han skrev: ”Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den hårdeste periode i mit liv. Jeg vil sidde på trapperne foran Københavns Rådhus fra kl. 14-20. Jeg har sorte bukser og en North Face taske på.” Hans opråb betød, at 17 personer dukkede op for at mødes med ham og et nyt fællesskab opstod. 

Pressekontakt
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00
Bent Sten Andersen, telefon 31 33 92 31

Pressen er meget velkommen til at deltage i arrangementet. 

Se programmet her: Køge Kommune går med i March mod Ensomhed '21 - Køge Kommune 


Opdateret af Køge Kommune 19.08.21