Lær at slå græs med en le

Køge Fælles Jord og Køge Kommune inviterer til gratis naturpleje den 10. august.

06.08.21
Kom med på engen og lær de bedste tip om græsslåning med le.

Hvordan sliber man sin le, så den er helt skarp? Hvilke sikkerhedsteknikker er gode at kende? Og hvad er den rigtige slåhøjde og -teknik? 

Få svar på det hele, når Køge Fælles Jord inviterer ud på engen i samarbejde med Miljø/natur afdelingen i Køge Kommune til en eftermiddag med le-ekspert Ole Andersen.

Mand slår græs med en le

Det handler ikke kun om naturnostalgi. At lade plæneklipperen stå, lade græsset gro i højderne og i stedet slå det med en le er nemlig godt for beplantningen og kan skabe en hel unik flora. Fordi leer skærer græsset af, mens plæneklipperen slår det, får planterne lettere ved at vokse videre bagefter, hvilket er godt for både vækst, lys og biodiversitet i området.

Både kommunale og private naturområder har altså godt af en tur med leen en gang imellem. Så kom med til en anderledes eftermiddag på Køge Fælles Jord, kun 2 kilometer fra Køge Station. Hvis du ikke har din egen le, så kan du låne en og lære teknikken, for Ole Andersen giver feedback til alle undervejs. Der er også sørget for en pause med kaffe, te og kage.

Køge Kommunes naturforvaltning arbejder for at beskytte og pleje naturen og naturværdierne, som blandt andet inkluderer skovrejsning, etablering af græsning og anden naturpleje og at øge biodiversiteten; også gennem lærerige ture og gode oplevelser i naturen. 

Det hele foregår tirsdag den 10. august kl. 15.00-18.00.

Læs mere her og tilmeld dig

Pressekontakt:  

Sagsbehandler i Miljøafdelingen Kåre Schultz, Telefon: 26144550


Opdateret af Køge Kommune 06.08.21