Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse

Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt. Samtidig står også en ny, topmoderne foreningsbygning klar til at blive vist frem ved indvielsen den 24. september, hvor alle er velkomne

08.09.21

Den smukke glasfacade med det store indgangsparti byder velkommen indenfor i en foyer med højt til loftet og med de samme varme røde og orange nuancer på væggene, som præger bygningen udefra. 

Hal 3 – også kaldet Spar Nord Arena – er med plads til 1100 tilskuere på både faste og mobile tribuner, spillercafé og erhvervsområde en gevinst for alle idrætsfans i Køge og omegn. 

Fra de mindre børn over de semiprofessionelle – alle får de glæde af, at den sidste af de i alt tre Køgehaller nu står færdig. Og med sine fine allergivenlige birketræer giver forpladsen adgang til Køgehallerne og fungerer endvidere som bindeled mellem atletik- og fodboldstadion og den helt nye foreningsbygning, som erstatter det gamle klubhus. Bygningen er topmoderne og rummer – udover omklædningsfaciliteter til både kvinderne og herrerne - fitnessrum, vaskeri, foreningslokaler og solceller på toppen.

- Med de to nye bygninger og det renoverede Capelli Sport Stadion ser vi praktisk talt på en helt ny Køge Idrætspark, som er en gevinst for hele kommunen. Sport og motion kan udover at styrke vores fysiske sundhed gøre os til en del af et fællesskab, som nu får nogle rigtig gode omgivelser at udfolde sig i – både som udøvende og som tilskuer, siger borgmester Marie Stærke.

 Også formand for Teknik- og Ejendomsudvalget Erik Swiatek er glad:

- Hal 3 er et stort og fascinerende byggeri, som er endt med at blive præcis så flot og funktionelt, som tanken var. Jeg glæder mig meget til at være med til at indvie hallen, som ikke kun er en gevinst for Køge Idrætspark, men for sport, idræt og kultur som helhed i Køge Kommune. Og jeg vil gerne rose de involverede for en stærk indsats under nogle svære omstændigheder, siger han.

Omstændighederne, som udvalgsformanden henviser til, tog deres begyndelse i januar sidste år, hvor totalentreprenøren gik konkurs. Nye kontrakter måtte skrives, og projektet skulle tilbage på sporet midt i en corona-tid præget af nedlukning og restriktioner. Men det lykkedes – og den 24. september bliver Hal 3 og den nye foreningsbygning indviet ved et officielt arrangement, hvor borgmesteren og formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget deltager sammen med formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Anders Ladegaard Bork:

- Her i Køge sætter vi kultur og idræt højt – vi ved, at det gør os både sunde og glade at dyrke motion ikke mindst sammen med andre. Nu hvor Køge Kommune tilmed er kommet med i den landsdækkende indsats Bevæg Dig for Livet, er der så meget desto større grund til at fejre åbningen af både Hal 3 og den nye omklædningsbygning, som i den grad inviterer til bevægelse, siger Anders Ladegaard Bork.

Åbningsarrangementet løber af stablen fredag den 24. september kl. 15:00, hvor der udover taler fra borgmester, udvalgsformand, Køgehallernes formand og formanden for Køge Boldklub vil være mulighed for at besigtige de nye bygninger indefra. Der vil også være lidt til ganen samt aktiviteter for både store og små. Arrangementet slutter kl. 18:30.

Pressekontakt:
Marie Stærke: 24 90 20 00
Erik Swiatek: 21 53 17 76
Anders Ladegaard Bork: 29 47 07 55


Opdateret af Køge Kommune 08.09.21