Coronaramt? Søg støtte til din forening

16.12.21

Hvis I er en folkeoplysende forening eller har et folkeoplysende projekt i støbeskeen, har I nu mulighed for at søge penge fra Kulturministeriet, så I kan komme på fode igen efter en hård tid med Corona. Der er afsat i alt 2. millioner kroner til puljen, og I kan søge mellem 15.000 og 200.000 kroner til et projekt.

For at komme i betragtning til Folkeoplysningspuljen skal I:

  • Sikre at børn, unge eller voksne igen får adgang til folkeoplysende aktiviteter efter Coronakrisen. Det kan f.eks. være gennem samarbejdsprojekter mellem foreninger og skoler, fritidstilbud eller andre civilsamfundsaktører. 
  • Styrke den demokratiske samtale i en digital tid. Der gives støtte til projekter, undervisning, oplæg og debatter, der eksperimenterer og sætter fokus på muligheder og udfordringer for den demokratiske samtale i en tid, hvor digitalisering vinder frem.
Det er en forudsætning for tilskud, at ansøger bidrager med en medfinansiering på min. 30 % fra andre kilder end statslige puljemidler. Det kan f.eks. være støtte fra kommunen, fra fonde eller sponsorater eller egenfinansiering ved lønmidler.

Puljen kan ikke søges af offentlige myndigheder, institutioner eller lignende (eksempelvis kommuner, skoler og folkebiblioteker), men de kan godt indgå som samarbejdspartnere i et projekt.

Se her hvordan I er folkeoplysende i Køge Kommune.

Læs mere om hvordan I ansøger på Kulturministeriets hjemmeside.


Opdateret af Køge Kommune 16.12.21