Nu åbner sidste etape af cykelstien fra Ølby til Køge

Så er det muligt at komme trygt på cykel hele vejen fra Ølby til Køge. Den sidste etape af ruten langs Ølbyvej fra Salbyvej op til broen over motorvejen åbner officielt 18. januar, hvor Køge Kommune inviterer på kaffe og kage til de fremmødte

14.01.22
Kort over cykelsti Ølby Køge
En tur på cykel er godt for både krop og klima, og udsigten langs Ølbyvej fejler absolut ingenting. Nu er den sidste del af ruten fra Ølby til Køge også gjort trafiksikker for cyklisterne. 

Den sidste etape på 1,4 kilometer, som løber langs Ølbyvej mellem Salbyvej og broen over motorvejen, er nemlig færdiganlagt og klar til at blive taget i brug. 

Det kalder på en officiel indvielse, som finder tirsdag den 18. januar kl. 9:00-10:30, hvor der vil være kaffe og kage til de fremmødte på byggepladsen 100m nord for Norsvej. Alle er velkomne.

 
Både den nye formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen, og den nu tidligere formand, Erik Swiatek, vil deltage i festligholdelsen:

- Det er meget fint at se, at den sidste del af cykelstien nu er færdig, så vi forhåbentlig kan få endnu flere op på cykel til gavn for både dem selv og samfundet. Jeg glæder mig over at kunne være med til indvielsen, hvor jeg håber at se mange friske borgere, siger Erik Swiatek.

Jord-og belægningsarbejder er gennemført af Jens H Hansen Entreprenør Aps, mens Swarco Danmark AS har etableret signalanlægget ved broen over motorvejen, og det rådgivende ingeniørfirma ATKINS Danmark A/S har stået for projekteringen og tilsyn.

Den sidste etape af cykelstien er gennemført med et samlet budget på 7,25 mio. kr. hvoraf 2,4 mio. kr. er finansieret ved statsligt tilskud. 

Foto af cykelsti Ølby Køge på broen over motorvejen

Pressekontakt:
Erik Swiatek: 21 53 17 76


Opdateret af Køge Kommune 14.01.22