Skriv dit barn op

Når du har fundet frem til det dagtilbud, du ønsker til dit barn, skal du skrive barnet op til en plads. Det gør du kun via MinPladsanvisning.dk.

Selvbetjening


Pasningsgaranti

Du skal huske at skrive dit barn op til enten dagpleje, børnehave eller integreret dagtilbud senest tre måneder før, du skal bruge en plads. Som udgangspunkt får du tilbudt en plads af pladsanvisningen cirka 1 måned før, dit barn skal starte i dagtilbud.

Dit barn bliver automatisk flyttet fra vuggestue til børnehave, hvis barnet går i integreret dagtilbud. Hvis dit barn går i dagpleje, skal du huske, at du i god tid skal skrive barnet op til en plads i børnehave. Er du ved at flytte til kommunen, kan vi tilbyde en plads senest 3 måneder efter, at du har skrevet dit barn op.

Regler for anvisning af plads i dagtilbud pr. 1.1.2019.

Friplads

Hvis din husstands samlede indtægt er under en særlig grænse, kan du få et tilskud til betaling af dit barns plads i dagtilbud. Hvis du har mere end et barn i dagtilbud, får du automatisk søskenderabat, hvis børnene har samme adresse og, det er samme betaler.

 Aktuel liste over tilskud til friplads 

Når du har sendt ansøgningen, vil tilskuddet gælde fra den 1. i den næste måned.

Meld dit barn ud

Du kan melde dit barn ud af dagtilbuddet med en måneds varsel frem til den 15. i måneden, eller den sidste dag i måneden via MinPladsanvisning.

Bor du i en anden kommune?

Ventelisten til puljeinstitutionen Ved Skoven i Køge Kommune er lukket for børn, der bor i andre kommuner. Skal du flytte til Køge Kommune og kan fremvise dokumentation herfor til Pladsanvisningen, kan dit barn skrives på ventelisten, selv om I endnu ikke er flyttet hertil. Du kan skrive dit barn op på MinPladsanvisning

Modulordning – 30 timer om ugen

I Køge Kommune kan du vælge mellem et fuldtidsmodul og et deltidsmodul. Deltidsmodulet er lig med, at dit barn kan gå i dagtilbud 30 timer om ugen. Deltidsmodulet/modulordningen gælder ikke i dagplejen. Hvis du ønsker modulordningen, skal du spørge efter det i dit barns dagtilbud – dit barn skal have fået plads i et dagtilbud, før du kan søge om det. De tidspunkter, som dit barn skal være i dagtilbuddet, aftaler du sammen med lederen af dagtilbuddet. Du kan læse mere om modulordningen her.

Obligatorisk læringstilbud

Reglerne om obligatorisk læringstilbud træder i kraft pr. 1. maj 2020.

Du kan læse mere om obligatorisk læringstilbud via dette link.


Visitationsregler

Visitationsregler pr. 1. januar 2019.

Kontakt Dagtilbudsafdelingen
Opdateret af Dagtilbudsafdelingen 17.02.21