Ungepsykologen - Samtaler for unge

Ungepsykologen Sofie med en ung

Oplever du, at du ikke trives, at noget er svært i livet, og at ”det ikke bare løser sig”? Ungepsykologen er psykologsamtaler til unge.

Hvem er psykologsamtalerne for?

  • Unge mellem 15 og 25, som bor i Køge Kommune.
  • Unge som kommer til psykologsamtalerne kommer af mange forskellige grunde, f.eks. negative tanker om sig selv, tristhed, vrede, usikkerhed, forvirring, stress, ensomhed, savn, sorg, problemer med familie og venner m.m.
  • Du behøver ikke at vide, hvad du vil tale om.
  • Du behøver heller ikke at have en klar mening om, hvorfor du ikke trives.
  • Psykologsamtalerne er ikke behandling.
  • Før du får en tid til psykologsamtaler, vil Ungepsykologen, Sarah, gerne tale med dig i telefonen, for at høre om de problemer, du har. Hvis det viser sig, at du har behov for noget andet end psykologsamtaler, kan du få hjælp til, hvor du kan henvende dig for at få hjælp. Forældre kan ikke deltage i samtalerne.
  • Ungepsykologen er et anonymt tilbud til unge og det er derfor i udgangspunktet den unge selv, som skal tage kontakt til Ungepsykologen

Grundet ekstraordinær stor efterspørgsel er der lige nu op til 4 ugers ventetid hos Ungepsykologen. 

Hvordan foregår det?

Samtalerne foregår for det meste i et samtalerum i Ungecentrum, Ølbycenter 53 i Ølby, Køge.

Du behøver ikke på forhånd vide, hvad du vil tale om. Ungepsykologen, Sarah, kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig at tale om. Sarah vil stille dig spørgsmål alt efter problemstillingen. Du bestemmer selv, hvad du vil fortælle, tale om og svare på.

Sarah har tavshedspligt, og det, I taler om, bliver ikke sagt videre til andre, med mindre du selv gerne vil have det.

Sarah finder sammen med dig ud af, hvor mange samtaler du har behov for. Det er muligt at få op til 5 samtaler.

Afbud skal gives i så god tid som muligt, så tiden vil kunne gå til en anden. Udeblivelse uden afbud giver ikke ret til en erstatningssamtale.

En samtale varer normalt ca. 45 min. Samtalen kan dog også sagtens være kortere, hvis du har det bedre med det og du kan også vælge at tale med Sarah, mens I går en tur. Du kan invitere en ven eller en fra din familie med til en samtale.

Samtalerne er anonyme, du skal ikke oplyse dit fulde navn eller cpr.nr.

Du skal ved første samtale dokumentere, at du er mellem 15 og 25 år og bor i Køge Kommune ved at vise dit sundhedskort.

Kort om Ungepsykologen

Sarah Winther er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og autoriseret af Socialministeriet. Hun har i en længere årrække arbejdet med børn, unge og familier i både kommunalt og psykiatrisk regi.

Online-forløb til unge med angst

Danmarks fem regioner er gået sammen og har udviklet et gratis online-forløb for unge med angst. Forløbet erstatter ikke behandling eller samtale med en psykolog, men er hjælp-til-selvhjælp, hvor man får viden og råd om angst på en enkel og levende måde. 

Se mere på online-forløbet om angst 

Forløbet er udviklet af teamet bag Mindhelper, som er Danmarks største informationshjemmeside for unge om mental sundhed. På mindhelper kan man få viden og råd om alt for kærestesorger og ensomhed til angst og depression.Kontakt Ungepsykologen
Opdateret af Køge Kommune 02.05.22