Sommersjov 2021

I en årrække har foreninger og institutioner i samarbejde med Køge Kommune arrangeret Sommersjov. Sommersjov er et bredt udbud af gratis aktiviteter til børn i aldersgruppen 5 – 16 år i skolesommerferien.

Vær med til at skabe en sjov sommer for børn!

Med jeres deltagelse i sommersjov får I både en mulighed for at give et tilbud til børn, der måske ikke har så mange andre tilbud i sommerferien og samtidig en mulighed for at præsentere den interesse I dyrker, eller det, I beskæftiger jer med. 

Tilmeld aktivitet og søg tilskud

Det er muligt at søge tilskud til materialer og honorar i forbindelse med Sommersjov-aktiviteterne såfremt det er en aktivitet, der ikke er i kalenderen allerede. Således skal I ikke bære alle udgifter selv. Vi foretrækker, og sætter stor pris på, aktiviteter som er gratis for børnene at deltage i, men der kan i enkelte tilfælde opkræves deltagergebyr for de aktiviteter, der er mest omkostningstunge, hvis det er nødvendigt.

Hvis I laver aktiviteter, der foregår over flere dage, så skriv venligst, om der er tale om afsluttede forløb på den enkelt dag, eller om der er tale om et forløb, der strækker sig over flere dage.  

Ansøgning om tilskud foregår sammen med tilmeldingen af aktiviteter i nedenstående skema. 

Periode for aktiviteter

Skolernes sommerferie afholdes i år fra lørdag den 26. juni 2021 – søndag den 8. august. 

Sommersjovs retningslinjer

Sæt jer gerne ind i retningslinjerne inden I udfylder og indsender tilmeldingsblanketten. Læs Retningslinjer for Sommersjovaktiviteter i Køge Kommune.

Udbetaling af tilskud

Tilskuddet udbetales når deltagerliste og regnskab er modtaget.

Frist for tilmelding af aktivitet og ansøgning om tilskud

Frist for ansøgning om tilskud og tilmelding af aktiviteter er tirsdag den 25. maj 2021. Vi vil herefter sammensætte programmet og vende tilbage til jer senest mandag den 31. maj med yderligere informationer  

Ved deltagelse i Sommersjov forpligter I jer til:

 • Deltagelse i efterfølgende evaluering. Alle arrangører skal medvirke i en kort efterfølgende evaluering. Mere herom senere.
 • Kommunikation af aktiviteten via egne kanaler. Det er vigtigt, at aktiviteterne også kommunikeres via jeres egne hjemmesider og kanaler. Køge Kommune annoncerer Sommersjov i lokalaviserne og sender postkort om Sommersjovprogrammet ud til alle skolebørn i kommunen når programmet er klar.
 • Tilmelding af deltagere foregår hos jer. Tilmelding af deltagere til jeres aktiviteter vil foregå direkte hos jer. Deltagerliste, billeddokumentation og regnskab indsendes til Kultur og Idræt i Køge Kommune efter aktiviteterne er afholdt.
 • Indsende erklæring om indhentelse af børneattest (hvis I ikke allerede har gjort det for 2021)

Overholdelse af restriktioner i forbindelse med Covid-19

Kommunen følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer vedr. covid-19. På kultur- og idrætsområdet betyder det at foreninger/institutioner er forpligtet til at overholde retningslinjer vedr.: 

 • indendørs og udendørs forsamlingsforbud
 • afstand mellem deltagere
 • arealstørrelsen for indendørs og udendørs aktiviteter
 • anvendelse af hånddesinfektionsmiddel
 • anvendelse af mundbind
 • afspritning og rengøring af kontaktflader
 • coronapas

Desuden forventes det at alle arrangører har en plan for håndtering af personer med symptomer, herunder selvisolation indtil personen kan komme hjem eller på sygehus.

Kommunen kan ikke holdes ansvarlige for eventuelle smittetilfælde.

Myndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19

Læs mere om, hvilke aktiviteter, der er genåbnet samt yderligere om, hvilke restriktioner, der gælder for indendørs og udendørs idræts- og foreningsaktiviteter mv. på Kulturministeriets hjemmeside. 

Se årets program på sommersjovkøge.dk

Sommersjovaktiviteter bliver udbudt via hjemmesiden sommersjovkøge.dk fra uge 22. 

Kontakt

Har I spørgsmål er I meget velkomne til at kontakte Gavin Clarke fra Kultur og Idræt på

23 25 94 43 eller Jan Hansen fra Natur- og Miljøskolen, ,53 62 27 88.

Når du har udfyldt blanketten, sender vi en mail som kvittering. Først når du har modtaget kvitteringen er din tilmelding registreret.

Til brug for administration
*
*
*
*
Er tilmelding nødvendig? (tilmeldingen sker direkte til jer i foreningen)

*
Søger I om tilskud

*
Til brug på sommersjovkøge.dk
*
*
*
*
*
*
*
Kontakt Kultur og Idræt
Opdateret af Kultur og Idræt 28.04.21