Det vilde Køge - vi har brug for hinanden

Her kan du læse om Køge Kommunes indsatser for en vildere kommune

Grønt buskads

Som levende væsener indgår vi alle i ét stort økosystem. Et uendelig komplekst og raffineret system, hvor arter er gensidig afhængige af hinanden, og hvor mangfoldighed af arter er kodeordet. Hvor der skal være plads til både dyr, planter, svampe og bakterier, hvis balancen skal bevares.

Mangfoldighed af arter er også det, der med et fint ord hedder biodiversitet – og det er dén, vi kæmper for med de mange initiativer, som vi tilsammen betegner som Det vilde Køge, og som du kan læse mere om her på siden.

Det vilde Køge er noget, vi er sammen om.

På en række skoler rundt om i kommunen gør lærere og elever et fremragende arbejde med at øge biodiversiteten og give naturen et skud energi.

Også vores virksomheder er mange steder særdeles opmærksomme på deres bidrag til arters mangfoldighed.

Og så er der ikke mindst en hel masse vidunderlige ildsjæle blandt borgerne, som gerne vil dele deres erfaringer og gode tip til, hvordan du hjælper den natur, du har lige udenfor, hvor du bor.


Og så er der jo altså de politisk vedtagne indsatser, herunder Køge Kommunes naturstrategi, som du også kan få mere viden om i via de links, vi har samlet her på siden. 

Køge Kommunes Naturstrategi og Naturhandleplaner


DANMARKS VILDESTE KOMMUNE

Samtidig med, at Køge Kommune har en selvstændig naturstrategi, deltager vi eksempelvis også i konkurrencen Danmarks Vildeste Kommune, som er udskrevet af Miljøministeriet, og som løber frem til 2022. Den kan du læse mere om her: https://dkvild.dk/

Køge Kommunes bidrag til konkurrencen om at være Danmarks Vildeste Kommune, er et projekt om at gøre et af Danmarks største transportcentre mere grønt.


Køge Kommune og virksomheder i STC samarbejder om grønt transportcenter

Insekthoteller, hjemmehørende træer, masser af blomsterfrø, løgplanter og naturgræs er på vej til Skandinavisk Transport Center. Her samarbejder Køge Kommune og virksomhederne i transportcentret nemlig om at omdanne et af Danmarks største transportcentre fra sort til grøn.

I samarbejdet om at gøre transportcentret mere vildt, arbejdes der på at omdanne både private og kommunale arealer til mere naturvenlig drift.

Flere af virksomhederne i transportcentret har omlagt arealer til naturgræs og vilde blomster, ligesom flere har sørget for større eller mindre insekthoteller, som også kan bruges til rekreative områder.

Stort insekthotel


Køge Kommune har omdannet vejarealer og rundkørsler til mere naturvenlig drift med hjemmehørende træer og buske, græs og urter samt udvalg af løgplanter og vilde blomster.

Læs pressemeddelelse om omlægning af kommunale arealer


Kontakt Teknik- og Miljøforvaltningen
Opdateret af Køge Kommune 06.05.22