Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Bestil tid i Borgerservice Tillæg til folke- og førtidspension

Tillæg til folke- og førtidspension

Som pensionist kan du få økonomisk hjælp til at klare dine udgifter til blandt andet optiker, tandlæge og fodterapeut. Hjælpen gives som tillæg til din pension og du skal selv ansøge om den via vores selvbetjeningsløsninger. I Borgerservice kan du få råd og vejledning om din pension og høre, hvilke tillæg der kan være relevante for dig.

Hvem kan søge?

Hvis du er folkepensionist eller modtager førtidspesion efter de gamle regler fra før 2003, kan du søge om tillæg og tilskud til din pension fra kommunen.

Din økomoniske situation er afgørende for, om du kan blive godkendt til et tillæg. Når vi skal vurdere din ansøgning, tager vi højde for din formue, dine indtægter og din personlige tillægsprocent. Din personlige tillægsprocent viser, hvor meget du kan få i tillæg ved siden af din pension. Den fastsættes af Udbetaling Danmark, når de beregner din pension. 

Find reglerne om den personlige tillægsprocent på borger.dk.

Tillæg 

Du kan søge om følgende tillæg:

 • Almindeligt helbredstillæg: med almindeligt helbredstillæg kan du søge om tilskud til medicin, tandlæge, høreapparat, fysioterapi, fodterapi, psykologhjælp og kiropraktorbehandling. Du kan både søge om tilskud til behandlinger, som gives efter sundhedsloven, og til den egenbetaling, som ikke dækkes efter sundhedsloven.
  Find reglerne for helbredstillæg på borger.dk.
 • Udvidet helbredstillæg: med udvidet helbredstillæg kan du få tilskud til tandproteser, briller og fodbehandling, som du ikke kan få tilskud til efter sundhedsloven. Du får tilskuddet som et engangsbeløb og du skal søge om det, inden du bestiller eller får udført behandlingen.
  Læs mere om udvidet helbredstillæg på borger.dk.
 • Personligt tillæg: et personligt tillæg er en ekstra mulighed for dig, der er økonomisk vanskeligt stillet. Der er ingen faste regler for, hvad et personligt tillæg kan gå til. Det kan for eksempel være udgifter til tandlæge, diætkost, forhøjede el- og varmeudgifter eller flyttehjælp til visiteret bolig, som du ikke kan få dækket af andre tillæg. Udgifterne vurderes af kommunen og skal være nødvendige og rimelige.
  Find mere information om personligt tillæg på borger.dk.

Sådan ansøger du

Du ansøger om tillæg via selvbetjeningsløsningerne fra borger.dk. Husk at have dit MitID parat, når du ansøger.

Ansøger du på vegne af en anden (for eksempel en pårørende), skal du udfylde en fuldmagt fra borger.dk. Fuldmagten skal printes ud, underskrives, scannes ind og tilføjes som bilag til din ansøgning. Du kan hente skabelonen til fuldmagt på borger.dk.

Hvis du vil klage 

Hvis du er uenig i vores afgørelse af din ansøgning om tillæg, har du mulighed for at klage. Det gør du ved at sende os din klage til os inden 4 uger efter sagens afgørendelse. Så vurderer vi din sag igen. Det gør vi inden for 4 uger, fra klagen er modtaget. Hvis vi fastholder vores afgørelse, bliver din klage sendt videre til Ankestyrelsen, som tager stilling til afgørelsen. 

Indsend dit overslag som optiker/øjenlæge og tandtekniker

Som optiker/øjenlæge og tandtanktekniker skal du indsende dit overslag på den behandling, hvortil der søges økonomisk støtte, via nedenstående selvbetjeningsløsninger.

Indsend dit overslag til øjenbehandling via borger.dk.

Indsend dit overslag til tandbehandling via borger.dk.

 

Læs mere:

Kontakt Borgerservice - Pas, Kørekort, vielser, MitID

Torvet 1, 4600 Køge

Åbningstider og telefontider

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje