Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri Byggeri Ret dine BBR-oplysninger

Ret dine BBR-oplysninger

Når du bygger nyt, bygger om eller river ned, skal du huske at opdatere oplysningerne om din ejendom i Bygnings- og Boligregistret (BBR).

BBR-registret viser de faktiske forhold, som findes på en ejendom som for eksempel arealer, materialer og varmekilder.
Som grundejer er det dit ansvar, at oplysninger om din ejendom til enhver tid er korrekt registreret i BBR. Det gælder også de oplysninger, som tidligere ejere hare registreret.
Når du foretager ændringer på dine bygninger – for eksempel hvis du skifter varmeinstallation fra oliefyr til fjernvarme, bygger et nyt redskabsskur - eller bliver opmærksom på fejl, skal du huske at opdatere dine BBR-oplysninger. Indvendige renoveringer, som for eksempel opsætning af nyt køkken, skal ikke indberettes til BBR.

Rettelser eller tilføjelser til BBR

Har du rettelser eller tilføjelser, skal du oplyse det til os. Det kan du gøre på flere måder:  

  • Du kan benytte selvbetjeningsløsningen på Vurderingsstyrelsens hjemmeside. 
    Med selvbetjeningsløsningen kan du som boligejer, med dit MitID, selv gå ind og rette oplysninger om din ejendom og sende ændringen til kommunen. Kommunen behandler og godkender herefter ændringerne, inden de opdateres i BBR. 
  • Du kan sende os en mail på BBR@koege.dk
  • Du kan også bestille tid i borgerservice til en snak omkring din ejendoms BBR-registrering. Det kan du gøre her på siden: Book en byggesagsbehandler

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger, er det vigtigt, at vi kan komme i kontakt med ejeren af ejendommen. Kontaktoplysninger til ejer skal derfor fremgå tydeligt på din henvendelse.

Sådan henter du oplysninger om din ejendom (en BBR-ejermeddelelse) 

Du kan udskrive en BBR-ejermeddelelse gratis på Den Offentlige Informationsserver (OIS).

Som ejer vil du automatisk få tilsendt en opdateret BBR-meddelelse ved ejerskifte og ved afslutning af byggesager.

Varmekilder og nedsat elafgift 

Den måde du opvarmer dit hus på, skal registreres i BBR. Bruger du forskellige opvarmningskilder, skal både den primære og supplerende varmekilde registreres.  Bemærk i øvrigt at når du installerer en ny varmekilde, kan den først registreres i BBR, når den er opsat. 

Hvis elektricitet er det primære opvarmningsmiddel, som du opvarmer din bolig med, kan du – hos dit elselskab - søge reduceret elafgift på den del af elregningen, der overstiger 4000 kWh årligt. Det er en forudsætning at det er registreret i BBR at elektricitet er det primære opvarmningsmiddel.

Læs mere:

Byggesag

Torvet 1, 4600 Køge

Åbningstider og telefontider

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje