Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri Ejerbolig Ejendomsskat Som ejer af en ejendom skal du betale ejendomsskat

Som ejer af en ejendom skal du betale ejendomsskat

Ejendomsskatten består af grundskyld til kommunen og betales i 2 årlige rater. Sammen med grundskylden opkræver vi også rottebekæmpelse og skorstensfejning.

Hvornår skal du betale ejendomsskat? 

Ejendomsskattebilletten udsendes i uge 48.
Indbetalingskort til betaling af 1. rate udsender vi i uge 51 og betalingsfristen er den 10. januar 2023. Indbetalingskort til 2. rate sender vi midt i juni måned, hvor betaling skal ske senest den 10. juli 2023.
HUSK at tjekke din digitale postkasse, da det er dertil, vi sender materialet, medmindre du er fritaget for brugen af Digital Post. 

Betaling med dankort eller Mobile pay

Betal nemt og hurtigt med Dankort eller MobilePay. Her kan du også tjekke om ejendomsskatten er tilmeldt Betalingsservice. Link til siden nemid eller mitid.

Betalingsservice

Er du tilmeldt Betalingsservice modtager du ikke indbetalingskort. Ønsker du at tilmelde betaling til Betalingsservice, fremgår informationen om dette på indbetalingskortet. Du skal under alle omstændigheder selv sikre dig, at din tilmelding bliver registreret, og at indbetaling også sker, så du undgår at blive rykket. 
Er du tilmeldt Digital Post, har du modtaget din opkrævning i din digitale postkasse. 

Det skal du betale

Skattesatser og afgifter udgør for 2023:
•    Grundskyldspromillen er 21,038. 
•    Gebyret for rottebekæmpelse er 0,07 promille af ejendomsværdien.

Rykkergebyr 

Skal vi rykke for manglende betaling, opkræver vi et gebyr på 250 kr., ligesom der skal betales renter ved for sen betaling.

Spørgsmål til skorstensfejerbidraget

Har du spørgsmål hertil, skal du henvende dig til skorstensfejermester Iver Haar. Du finder kontakt-information til Iver Haar her.

Indefrysning af stigning i grundskyld

Den 12. april 2018 vedtog Folketinget Lov om lån til grundskyld m.m. (lov nr. 278), der er en realisering af Regeringens udspil om tryghed for alle boligejere. Loven indeholder beslutning om, at grundskylden ikke må stige. 

Det betyder, at hvis der er sket en stigning i din grundskyld, så bliver det beløb automatisk indefrosset, hvis det er på over 200 kroner. Beløbet er trukket fra i din opkrævning på ejendomsskattebilletten. Indefrysningen er rente- og gebyrfrit.

Fra 1. maj 2021 blev det muligt at framelde ordningen, og derved fremadrettet betale grundskyldstigningen sammen med den normale grundskyld. Du kan til- og framelde indefrysningsordningen på Borger.dk her 

Hvis du sælger dit hus

Hvis du sælger dit hus i perioden 2018-2023, skal indefrysningsbeløbet betales.  Du modtager derfor automatisk en opkrævning fra Køge Kommune. Hvis der er flere ejere af ejendommen, vil hver ejer modtage en opkrævning på deres andel af indefrysningen.

Økonomi - Opkrævning

Økonomisk afdeling

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29 18 93 74
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67 raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje

Om Køge Kommune Tilgængelighedserklæring Kort over kommunen Abonnér EAN Giv dit feedback på vores nye hjemmeside