Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og oplevelser Kulturliv og oplevelser Oplevelser i Køge og omegn

Oplevelser i Køge og omegn

Køge Kommune har et rigt kultur- og fritidsliv. Få et overblik over hvor du kan opleve udstillinger, koncert, debatskabende arrangementer, tage en dukkert og meget mere:

Arkiver

Køge Arkiverne og underafdelinger

Køge Arkiverne indsamler, bevarer og formidler historisk materiale fra Køge Kommune. Arkiverne medvirker til bevaring af bygninger og miljøer i Køge Kommune. Arkiverne benytter forskellige formidlingsformer, f.eks. fotos og tekster, der hver især giver dybde og perspektiv til det historiske materiale. Køge Arkiverne består af Køge Byhistoriske Arkiv, Skovbo Lokalhistoriske Arkiv, Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne samt Højelse Sognearkiv. 
Læs mere på koegearkiverne.dk

Biblioteker

Vi har tre biblioteker og et minibibliotek i Køge Kommune. Samlet set går de under navnet KøgeBibliotekerne og består af:

Køge Bibliotek (hovedbiblioteket)
Herfølge Bibliotek
Borup Bibliotek
Rishøj Minibibliotek i Køge Nord Sport Center


Herudover bringer KøgeBibliotekerne bestilte materialer ud til bibliotekspunkterne i henholdsvis SuperBrugsen i Bjæverskov og Ejby Medborgerhus.
Du kan læse mere om bibliotekerne på KøgeBibliotekernes hjemmeside koegebib.dk

Kulturhuse og spillesteder

Spillestedet Tapperiet

Tapperiet er byens spillested og afvikler cirka 50 koncerter og arrangementer om året.
Læs mere om Tapperiet på tapperiet.nu

Kulturhuset Teaterbygningen

Teaterbygningen er et kultur- og aktivitetshus, der forener forskellige oplevelser. Her kan du opleve alt fra teater til borgermøder, udstillinger, koncerter og foredrag.
Læs mere om Teaterbygningen på teaterbygningen.nu

Marinaer

På Køge Marina er der mange aktiviteter, et havnebad og Køge Nordstrand. Herduover er der en gæstemarina kaldet i Køge inderhavn.
Læs mere om Køge Marina og gæstemarinaen på koegemarina.dk

Museer

Køge Museum

Køge Museum er historieoplevelser for hele familien. Uanset om du er syv eller 97 skal det være en oplevelse at komme på det nyrenoverede Køge Museum.
Køge Museum er en del af Museum Sydøstdanmark, som er det statsanerkendte museum for Næstved, Vordingborg og Køge Kommune.
Læs mere på museerne.dk

KØS - Museum for kunst i det offentlige rum

KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum. Museets enestående samling består af 18.000 fantastiske skitser, modeller og forløb af forarbejder til kunst i det offentlige rum, som vidner om de spændende og udfordrende processer, der knytter sig til at skabe kunst i den sammenhæng.
Læs mere på koes.dk

Vikingeborgen Borgring

I 2014 fandt arkæologer fra Danmarks Borgcenter og Aarhus Universitet en hidtil skjult borgring på Vallø Stifts jorde i Køge Kommune. Den genfundne borgring fra Vikingetiden blev frem til 2018 udgravet og dokumenteret. Samtidig blev besøgscenteret etableret så alle interesserede kan besøge området. 
Læs mere om Borgring på museerne.dk

Svømmehaller

Borup Varmvandsbassin

Læs om åbningstider i Borup Varmvandsbassin på Køge Svømmelands hjemmeside svoemmeland.dk

Herfølge Svømmehal

Svømmehallen i Herfølge byder på et 25-meters bassin og et børnebassin. Det er foreningen Køge Svømmeklub som driver den offentlige åbningstid i Herfølge Svømmehal. 
Læs mere om åbningstider i Herfølge Svømmehal på svømmeklubbens hjemmeside ksk.dk

Køge Svømmeland

Køge Svømmeland har vandaktiviteter for enhver smag. Køge Svømmeland har fire bassiner for alle aldre samt et boblebad, en rutsjebane og et motionscenter og meget mere. 
Læs mere om Køge Svømmeland på svoemmeland.dk

Kulturområdet

Torvet 1, 4600 Køge

Åbningstider og telefontider

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje