Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Parkering, trafik og veje Parkering Handicapparkering

Handicapparkering

Bilister med handicapskilt kan parkere gratis i Køge Kommune. Læs hvilke regler der gælder, samt hvordan du søger om et handicapskilt.

Parkering med handicapskilt

Når du parkerer med et ”handicapskilt”, er du altid fritaget for at skulle betale for at parkere i Køge Kommune. Handicapskiltet (parkeringskortet/invalidekortet) skal altid ligge synligt i forruden, når du parkerer. Hele forsiden af kortet med serienummer og start- og udløbsdato skal være synligt udefra. Er der ikke en handicapparkeringsplads, eller er den optaget, må du parkere på en almindelig parkeringsplads på samme vilkår, som gælder for en handicapparkeringsplads. 
Hvis du har fået oprettet din egen personlige handicapparkeringsplads med bilens registreringsnummer ved dit hjem eller arbejde, og pladsen er på offentlig vej, er det ikke nødvendigt at anbringe parkeringskortet i bilens forrude. 

Særlige regler for parkering med handicapskilt: 

Læg mærke til, hvordan parkeringspladsen er skiltet. Det afgør, hvordan og hvor længe du må parkere. 

  • Af- og pålæsning: Du må parkere 15 minutter på steder, hvor alene af- og pålæsning er tilladt. 
  • Ærindekørsel tilladt: Du må parkere 15 minutter, hvis der enten er skiltet med ”ærindekørsel tilladt” på gågader eller steder med ”parkeringsforbud”. 
  • Standsningsforbud: Standsningsforbud skal overholdes. 
  • 15-30 minutters parkering: Parkering er tilladt 1 time på steder, hvor der ellers må parkeres 15 eller 30 minutter. 
  • 1, 2 eller 3 timers parkering: Ubegrænset parkering på steder, hvor 1, 2 eller 3 timers parkering er tilladt, medmindre der på skiltet med handicapsymbolet er angivet en tidsbegrænsning. Er der angivet en tidsbegrænsning, skal den følges og p-skiven indstilles. 
  • Betalingsparkering uden tidsbegrænsning: Du kan parkere gratis og ubegrænset på steder, hvor der er betalingsparkering uden tidsbegrænsning (med de grønne parkeringsautomater).

Reglerne gælder for parkering på offentlig vej eller område. På private områder for eksempel ved indkøbscentre eller på pladser, hvor det er private firmaer, der står for kontrollen, skal man følge de regler, som der skiltes med. I de fleste private områder betyder det normal betaling og samme tidsbegrænsning som alle andre.  

Søg om handicapskilt (parkeringskort)

Personer med handicap kan søge om et parkeringskort hos Danske Handicaporganisationers Brugerservice, jævnfør ”Bekendtgørelse om parkeringskort for personer med handicap”. Bestil parkeringskort hos Danske Handicaporganisationers Brugerservice.

Handicapparkering i Køge midtby

På parkeringskortet kan du finde handicapparkering i Køge midtby. Zoom ind på kortet for at se et ønsket område eller skriv et vejnavn i søgefeltet i øverste højre hjørne og find den nærmeste handiacpparkering:


Etablering af handicapparkeringspladser 

Hvis du ønsker at etablere en handicapparkeringsplads på en offentlig vej eller privat-fællesvej, det vil sige på veje, der er åbne for alle, skal du sende en ansøgning med beskrivelse af ønsket placering. 

Ansøgningen sendes til: tmf@koege.dk.  

Køge Kommunes persondatapolitik

Oplysningspligt efter databeskyttelses-forordningen ved pålæggelse af parkeringsafgift og betaling for parkering mv.

Parkeringsteamet

Torvet 1, 4600 Køge

Åbningstider og telefontider

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje