Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Parkering, trafik og veje Parkering Parkering i Køge midtby

Parkering i Køge midtby

Du skal betale for at parkere i Køge midtby. Parkerer du ofte i midtbyen, kan du gøre brug af en række forskellige parkeringslicenser - beboerlicens, månedslicens, arbejdslicens og dagslicens. Hvilken licens, du skal have, afhænger af, hvor du skal parkere, hvor ofte og hvor længe du skal parkere.

Parkering i Køge midtby

Du skal betale for at parkere i Køge midtby. Parkerer du ofte i midtbyen, kan du gøre brug af en række forskellige parkeringslicenser - beboerlicens, månedslicens, arbejdslicens og dagslicens. Hvilken licens, du skal have, afhænger af, hvor du skal parkere, hvor ofte og hvor længe du skal parkere.

Betalingsparkering i Køge midtby

Betalingsparkering i Køge midtby er opdelt i to forskellige zoner:

 • Betalingszonen: I betalingszonen skal du som udgangspunkt betale for at parkere i tidsrummet klokken 8-18 mandag til fredag og klokken 8-15 lørdag. Udenfor de nævnte tidsrum er det gratis at parkere. Parkering i betalingszonen koster 10 kroner/time og købes i de grønne parkeringsautomater eller via apps. I betalingszonen betaler du på timebasis. Her kan du ikke købe dagslicens til parkering. Til de hurtige ærinder har du mulighed for at parkere gratis i op til 1 time på Torvet og de tilstødende veje. Du kan ikke forlænge din parkering herefter.
 • Bufferzonen: I bufferzonen må du parkere 2 timer gratis i tidsrummet klokken 8-18 mandag til fredag og kl. 8-15 lørdag. Herefter skal du betale, hvis du ønsker at forlænge din parkering. I så fald skal du købe en dagslicens. Det koster 30 kroner. Du kan ikke parkere på timebasis og købe timelicens i bufferzonen.
  Du kan købe dagslicens til bufferzonen via vores selvbetjeningsløsning. Du skal logge på med dit MitID. 
  Køb dagslicens til bufferzonen

Betaling:

Du kan betale med kreditkort, mobilepay eller via parkeringsapps: 
ApcoaFlow
Easypark
OKAppen
ParkMan
ParkOne
ParkPark
Du kan ikke betale med kontanter.

Vær opmærksom på, at der ikke udstedes parkeringsbillet til forruden i automaterne. Al registrering og kontrol foregår via nummerpladen.

Gratis parkeringspladser

Der findes parkeringspladser, hvor du kan parkere gratis i kortere eller længere tid. Parkeringspladserne i Bymidten er beregnet til kortvarige ærinder, mens der kan parkeres i længere tid på de parkeringspladser, der ligger lidt længere væk fra Bymidten. 

Her må du parkere gratis:

1 times gratis parkering: Der er 1 times gratis parkering uden mulighed for forlængelse på udvalgte parkeringspladser: Torvet, Brogade, Kirkestræde, Nyportstræde, Allégade, H.C. Andersensgade, Nørregade og Bjerggade samt 22 pladser ved NETTO på Blegdammen.

Uden for betalings- og bufferzonen: Der er gratis parkeringspladser på Værftsvej uden tidsbegrænsning og på Kongsberg Allé med 12-timers parkering.

Aften og weekend: Det er altid gratis at parkere på hverdage i tidsrummet klokken 18-08, lørdage efter klokken 15, samt søn- og helligdage hele dagen – gælder også parkering i betalings- og bufferzonen.

På parkeringskortet er de gratis parkeringspladser markeret med gul. Vær dog opmærksom på, at der på stedet kan være skiltet med tidsbegrænsninger eller anden parkeringsrestriktion.

Private parkeringspladser

Parkeringspladser, der ikke er markeret på kommunens kort, er private. Alle henvendelser om parkering på private parkeringspladser skal ske jævnfør skiltningen til de pågældende parkeringsselskaber (for eksempel Q-park).

P-pladserne på Søndre Havn, Collstrupgrunden på Østre Banevej og Bag Haverne er betalingspladser i Køge Kyst-regi. Læs eventuelt mere på  Køge Kysts hjemmeside.

Parkeringskort

Kortet viser, hvor du kan finde betalingszonen og bufferzonen i Køge midtby, samt parkeringspladser i hele kommunen. Klik på de enkelte områder for at få dem beskrevet. Du kan også slå en specifik adresse op ved at indtaste den i søgefeltet. 

Vær opmærksom på, at du maksimalt kan parkere 1 time på de gratis parkeringspladser i betalingszonen. Her kan du ikke forlænge din parkering. 

Tjek altid skiltene på stedet inden du parkerer.

Parkeringslicenser til dig, der bor, arbejder eller færdes meget i Køge bymidte

Har du adresse i betalingszonen, kan du søge om beboerlicens til parkering. Du kan se hvilke adresser i betalingszonen, der kan søges beboerlicens til på siden: Adresser i betalingszonen.

Beboere i Torvebyen, Ågrunden, Søndre Havn, Antoniestræde, Bygårdsstræde, Lovslippen, Kavalerslippen og Rådhusstræde kan dog ikke købe beboerlicens, da der i følge lokalplanen skal stilles parkeringsmulighed til rådighed for disse i parkeringshuse/kældre. 

Pris og vilkår

En beboerlicens koster 500 kroner og gælder 1 år fra udstedelsesdatoen. Du skal selv aktivt bestille en ny beboerlicens, når den gamle udløber. 
Hvis du har flere biler, skal du købe en beboerlicens til hver bil. Du kan dog højst købe licens til 2 biler per husstand.

Tilladelsen giver ikke fortrinsret til parkering, og du har heller ikke ret til at reservere bestemte pladser eller områder. 

Beboerlicenser købt til betalingszonen kan ikke benyttes i bufferzonen og omvendt. 

Læs Vilkår for erhvervelse og brug af beboerlicens i betalingszonen.

Parker med beboerlicens  (blå markering på kort)

På parkeringskortetet kan du se de parkeringspladser, du kan benytte, når du bor i betalingszonen og har købt beboerlicens. P-pladserne er markeret med blå farve.

Søg om beboerlicens

Du kan søge om beboerlicens til betalingszonen via vores selvbetjeningsløsning. Du skal logge på med dit MitID.

Din beboerlicens gælder først, når du har fået en kvitteringsmail fra Køge Kommune. Du skal forvente, at der går 1-2 arbejdsdage. 

Har du adresse i bufferzonen, kan du søge om beboerlicens til parkering. Du kan se hvilke adresser i bufferzonen, der kan søges beboerlicens til på siden: Adresser i bufferzonen.

Pris og vilkår 

Hvis du bor i bufferzonen og vil parkere her i mere end 2 timer, skal du købe en beboerlicens. En beboerlicens koster 500 kroner og gælder 1 år fra udstedelsesdatoen. Du skal selv aktivt bestille en ny beboerlicens, når den gamle udløber. 
Hvis du har flere biler, skal du købe en beboerlicens til hver bil. Du kan dog højst købe licens til 2 biler per husstand.

Tilladelsen giver ikke fortrinsret til parkering, og du har heller ikke ret til at reservere bestemte pladser eller områder. 

Beboerlicenser købt til bufferzonen kan ikke benyttes i betalingszonen og omvendt. 

Læs Vilkår for erhvervelse og brug af beboerlicens i bufferzonen.

Parker med beboerlicens (grøn markering på kort)

På parkeringskortet kan du se de parkeringspladser, du kan benytte, når du bor i bufferzonen og har købt beboerlicens. P-pladserne er markeret med grøn farve.

Søg om beboerlicens 

Du kan søge om beboerlicens til bufferzonen via vores selvbetjeningsløsning. Du skal logge på med dit MitID.

Din beboerlicens gælder først, når du har fået en kvitteringsmail fra Køge Kommune og du skal forvente, at der går 1-2 arbejdsdage. 

Håndværkere, der skal udføre arbejde i betalingszonen og bufferzonen, kan få en særlig tilladelse til at parkere tæt på arbejdsstedet. Det kræver dog, at du har en parkeringsdispensation, samt at du har købt en arbejdslicens til parkeringen. 

Når du har behov for at parkere, hvor det ikke er tilladt 

Hvis du skal bygge, flytte, bruge lifte, kraner og lignende, kan det være nødvendigt at parkere, hvor det ikke er tilladt. I de tilfælde kan du søge om en parkeringsdispensation. 

En parkeringsdispensation kan kun udstedes til køretøjer, som har behov for at parkere tæt på et specifikt arbejdssted for at kunne udføre enkeltstående arbejdsopgaver. Parkeringsdispensationen kan ikke udstedes i reklameøjemed, alene til parkering eller som generel dispensation. 

Du kan ansøge om parkeringsdispensation ved at udfylde formularen: Søg om parkeringsdispensation

Du skal forvente en sagsbehandlingstid på 2-3 hverdage. 

Arbejdslicens til parkering 

Hvilken type arbejdslicens til parkering, du skal købe, afhænger af, hvor længe du har brug for at parkere i betalingszonen eller bufferzonen. 

 • Korttidsparkering i betalingszonen (på timebasis): Her gælder de almindelige regler for parkering i betalingszonen. Læs mere under afsnittet Betalingsparkering i Køge midtby. 
 • Korttidsparkering i bufferzonen (maksimalt 2 timer): Her gælder de almindelige regler for parkering i bufferzonen. Læs mere under afsnittet Betalingsparkering i Køge midtby. 
 • Parkering per måned: Arbejdslicens til parkering, der gælder for 1 måned, koster 300 kr. 
 • Parkering per år: Arbejdslicens, der gælder 1 år, koster 2.000 kr. 

Arbejdslicensen gælder på de parkeringspladser og veje, som ligger inden for betalingszonen og bufferzonen, og kræver samtidig at du har en parkeringsdispensation. Arbejdslicensen giver dig ikke fortrinsret til parkering og du kan heller ikke reservere bestemte pladser eller områder. Du skal ikke betale for parkeringslicens på de veje, hvor der er 1 times gratis parkering, så længe du har en parkeringsdispensation.

For at få en arbejdslicens til parkering, skal du kunne dokumentere arbejde i den periode, du køber for. 

Læs Vilkår for erhvervelse og brug af arbejdslicens i betalingszonen

Kort over betalingszonen (blå markering på kort)

På parkeringskortet kan du se de parkeringspladser, du kan benytte i betalingszonen med en arbejdslicens. P-pladserne er markeret med blå farve.

Søg om arbejdslicens 

Hvis du har brug for en arbejdslicens, kan du søge via vores selvbetjeningsløsning. Vær opmærksom på, at det kræver en virksomhedssignatur.

Hvis du arbejder, er pendler eller i øvrigt færdes meget i Køge bymidte og på Søndre Havn, kan du købe en månedslicens, som giver dig lov til at parkere i betalingszonen på de pladser, der er skiltet med ”parkering med månedslicens”. 

Pris og vilkår 

Alle kan købe en månedslicens. En månedslicens koster 300 kroner. Hvis du køber for et helt år koster det 2.000 kr. Du skal selv aktivt bestille en ny licens, når den gamle udløber, hvis du fortsat ønsker at parkere med månedslicens.

Tilladelsen giver ikke fortrinsret til parkering og du kan heller ikke reservere bestemte pladser eller områder. 

Læs Vilkår for erhvervelse og brug af månedslicens.

Parker med månedslicens (Lilla markering på kort)

På parkeringskortet kan du se de parkeringspladser, du kan benytte i betalingszonen med en månedslicens. P-pladserne er markeret med lilla farve.

Køb månedslicens 

Du kan købe månedslicens til betalingszonen via vores selvbetjeningsløsning. Du skal logge på med dit MitID. 

Din månedslicens er gyldig, så snart du har bestilt og betalt.

Se hvad det koster at parkere i Køge midtby.

Se priser for at parkere i Køge midtby.

Køge Kommunes persondatapolitik

Oplysningspligt efter databeskyttelses-forordningen ved pålæggelse af parkeringsafgift og betaling for parkering mv.

Tjek altid parkeringsskiltene på stedet, inden du parkerer.
Der kan være tidsbegrænsning eller andre forhold, du skal være opmærksom på.

Parkeringsteamet

Torvet 1, 4600 Køge

Åbningstider og telefontider

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje